Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Dalen rapporterar Johansson som anmäls

IBK Dalen har rapporterat in Faluns Emil Johansson till videogranskningsgruppen.

Kvartsfinalserien Falun mot Dalen fortsätter ikväll med match i JALAS Arena. Efter lördagens match som Falun vann med 7-6 var Dalens tränare Urban Karlsson mycket besviken på domarna.

— Jag är otroligt besviken på domarinsatsen. De tar konstiga utvisningar, det är helt otroligt. Jag förstår dem som säger att topplag ibland får fördel av vissa domarpar, det var riktigt en sån match i dag. Jag är sjukt besviken på dem. Man kastar in ett ungt domarpar här som kliver in och ska döma den här matchen och så gör de en sån här insats. Det är ju SM-slutspel, det är kvartsfinal. De får inte göra så här, det är riktigt dåligt, sa Urban Karlsson till VK.se innan han hämtade andan och fortsatte:

— De måste faktiskt analysera den här matchen, titta på alla de här situationerna. Hur de inte kan ta utvisning på slutet när vi tar ut målvakten det är en gåta, hur de inte kan ta när de kör över Svahn vid sargen där och säga ”nej det är bra kamp” och på (Sebastian) Degeryd innan. Så tar de ut Henke Sjöström på en utvisning innan när vi hade momentum och hade gjort mål innan. Jag är sjukt besviken! Det är sällan jag sågar några domare, men i dag tycker jag att de är riktigt dåliga. De klarar inte av att hålla nivån och tyvärr gav de en rejäl fördel till Falun i dag.

Dalen valde även efter matchen att rapportera in en situation vidare till Videogranskningsgruppen. Exakt vilken situation det handlar om vill Dalen inte kommentera men den rapporterade spelaren är Faluns Emil Johansson. Videogranskningsgruppen har granskat ärendet och gjort en anmälan till Juridiska Nämnden som nu ska ta beslut om eventuellt bestraffning.

Linda Noppa, förbundsjurist på Svenska Innebandförbundet förklarar förfarandet som nu väntar:

— Rapporten till Videogranskaren inkom under gårdagen och en anmälan till bestraffning har skickats till den anmälde för yttrande i dag på förmiddagen. Den anmälde har en yttrandetid om 24 h enligt slutspelsöverenskommelsen för videogranskningsärenden därför kan saken avgöras tidigast i morgon tisdag, skriver Linda Noppa i ett mejl till ibnytt.se.

*ibnytt.se har per sms varit i kontakt med Dalens Urban Karlsson som väljer att inte lämna någon kommentar. 

TV: Se situationen som anmäls här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar