Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IBF Falun

”Vi har ett mentalt övertag”

Falun kom tillbaka och vände även den tredje kvartsfinalen till seger trots långt ifrån en perfekt insats. — Det är små detaljer men vi måste in i slutspelsmode, säger Emil Johansson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
9 - 8(2-3, 4-1, 3-4)
IBK Dalen

Falun skaffade sig ikväll ett riktigt bra utgångsläge inför avslutande matcherna i kvartsfinalserien mot Dalen. Hemma i JALAS Arena lyckades Falun först tappa ledningen från 6-4 till 6-7 i början av den tredje perioden för att sedan komma tillbaka och vinna en svängig match med 9-8 efter avgörande av Omar Aldeeb.

— Ja idag var det svängigt och likt de tidigare matcherna. De är jobbiga att möta i försvaret och vi spelar lite för sakta och det studsar lite för mycket. Vi måste sluta göra det krånligt och spela enklare. Men visst, det är starkt att vinna ändå, säger Faluns Emil Johansson.

TV: Se Omar Aldeebs avgörande 

Trots tredje segern var Emil Johansson inte nöjd med Faluns spel vilket de inte har varit efter någon av de tre kvartsfinalsegrarna.

— Vi har snackat om samma saker egentligen. Det handlar om att sätta fart på grejerna. De är duktiga på att dra ner tempot och att vi inte kommer upp i nivå kan ju bero både på oss men också i kombination med att de gör det bra. Vi vet vad vi gör fel men inte varför vi inte kommer upp fullt ut. Vi måste upp om vi ska långt i det här slutspelet.

Oroande att ni inte får träff fullt ut? 

— Lite oroande kanske. Men varje matchserie är unik och om vi skulle ta oss till en eventuell semifinal så är det nya förutsättningar där.

I dagens match släppte de även in 8 mål.

— Det är inte okej. Det är små detaljer men vi måste in i slutspelsmode. Mycket handlar om att vara tråkiga, ta jobbet och att slänga sig för att täcka skott. Nu gör vi 9 idag men vi får jobba hårt för det. Det behöver inte dem och det är bara onödigt.

Vad talar för att ni avgör på torsdag? 

— Vi har ett mentalt övertag på de nu. Vi har vänt i varje match här nu och de vet om att vi är starka både här och i Umeå. Även om de gör bra matcher så har de tufft att slå oss, säger Johansson.

Annars handlade mycket av uppsnacket inför kvällens match om att just Emil Johansson anmälts och friats av Juridiska nämnden vilket gav tändvätska för Falun:

LÄS MER: ”De borde kanske fokusera mer på att vinna på planen”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar