Foto: Per Wiklund
IBF Falun

”De borde kanske fokusera mer på att försöka vinna på planen”

Emil Johansson anmäldes och friades inför kvällens kvartsfinal 3 mot Dalen.

Delar av uppsnacket inför kvällens kvartsfinal mellan Falun och Dalen handlade om att Dalen rapporterat in en situation med Faluns Emil Johansson till videogranskningsgruppen som i sin tur anmält vidare till Juridiska Nämnden. En situation som efter ett snabbt svar inte ledde till någon avstängning för Johansson.

— Det var ganska lugnt ändå när jag fick reda på anmälningen. Jag visste vilken situation det handlade om och kände mig ganska lugn att det inte skulle bli något. Men man vet ju aldrig. Det gav ganska mycket tändvätska till oss och något vi byggde på till matchen så vi får väll tacka Dalen för den anmälningen, säger Johansson.

Ni byggde upp kring det inför matchen? 

— Ja vi tog upp det och började bygga kring det som tändvätska. Man får ta vad man får och det är ju en ganska snäll matchserie i övrigt. När vi fick reda på att det inte skulle bli någon avstängning så kunde vi använda det istället.

Vad säger du om själva anmälan? 

— Det känns som att de griper efter halmstrån. De borde kanske fokusera mer på att försöka vinna på planen än att försöka skaffa sig fördelar utanför. Ska man börja anmäla och rapportera sådana där situationer så blir det mycket för de att göra. Sedan kan man undra varför de skickar vidare, det förstår jag inte heller. Men att Dalen rapporterar, nja känns som de griper efter något som inte finns, säger Johansson.

TV: Se situationen och läs friande beslutet här

LÄS MER: Falun vände och har nu 3-0 i matcher: ”Vi har ett mentalt övertag”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar