Foto: Michael Peter.
#ibsilly

U19-landslagsspelare till Helsingborg

Helsingborg värvar Isac Lindblad som till sommaren slutar på Riksinnebandygymnasiet.

Helsingborg värvar till nästa säsong. Det U19-landslagsspelaren Isac Lindblad som de tre senaste åren gått på Riksinnebandygymnasiet i Umeå som förstärker klubben.

— Vi är otroligt glada att Isac valt att spela i FC Helsingborg nästa säsong. Isac är en otroligt talangfull spelare som kommer växa ut till en mycket bra SSL-spelare i framtiden. Hans kvaliteter ligger i det offensiva spelet. Isac gillar att fylla på både med och utan bollen. Hans längd är dessutom ett plus, säger Helsingborgs sportchef Fredrik Azelius till Helsingborgs hemsida. 

Lindblad själv kommenterar flytten till Helsingborg.

— Det ska bli otroligt spännande att få spela i SSL och att få representera FCH. Alltid att varit en dröm sen man var liten att få spela i SSL, säger Lindblad och fortsätter:

— Jag har fått ett väldigt bra bemötande från Fredrik Azelius och föreningen där de har presenterat hur de tänker och ser på kommande säsonger och jag gillade verkligen det dem sa. Det är en resa jag vill vara med på.

Isac Linblad är back och har den här säsongen gjort 8 mål och 10 assist med RIG Umeå i division 1. Lindblad har även 6 matcher med U19-landslaget på meritlistan. De senaste i Finnkampen februari där han stod för 1 mål och 1 assist.

— Jag skulle beskriva mig själv som en lång back med bra spelförståelse vilket jag har användning av både offensivt och defensivt. Jag gillar att fylla på i anfallen och gillar att hitta fina öppnande passningar.

Nu vill han ta nästa steg både för egen del och för Helsingborg.

— Mina förväntningar är höga, det ska bli sjukt kul att få komma in i laget och spela matcher i världens bästa liga. Jag hoppas kunna bidra till att FCH ska ta nästa steg i framtiden och på riktigt slåss om medaljerna.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar