Hermine Dahlerus i Djurgården säsongen 2011/12 Foto: Per Wiklund/arkivfoto
SSL-Dam

Dahlerus invald i Hall of fame

Hermine Dahlerus invald i Hall of Fame.

Den tidigare storspelare Hermine Dahlerus som var första att spela 100 landskamper har valts in i innebandyns Hall of Fame.

— Jag kommer alltid att se tillbaka på innebandyn som något jättekul och fantastiskt jag har varit med om, säger Dahlerus till innebandy.se 

Hermine Dahlerus har en lång och imponerande meritlista med 107 landskampen där hon gjorde 126 (79+47) poäng. Säsongerna 01/02 och 06/07 blev hon utsedd till årets spelare och hon har totalt 9 SM-guld. Utöver det har hon även vunnit VM 1997, 2003, 2007, 2009 där hon varit med i All Start Team på samtliga VM. Det är just från ett VM hon har sitt bästa landslagsminne. Nämligen VM 2009.

— Det var på hemmaplan och jag hade tvekat över min karriär som innebandyspelare och landslagsspelare. Därför var det otroligt kul med ett guld och att bli utvald till MVP i VM. Det var stort för mig.

Hermine Dahlerus har gjort 841 (448+393) poäng i högstaligan vilken är näst flest någonsin. När hon blickar tillbaka på sin karriär har innebandyn betytt väldigt mycket.

– Jättemycket. Det har varit mitt liv sedan jag var 18-19 år och blev fast. Jag har vuxit upp och blivit vuxen med och i innebandyn. Så för mig har det varit jätteviktigt. När jag väl la av kom jag på att det finns andra saker i livet, men jag kommer alltid att se tillbaka på det som något jättekul och fantastiskt jag har varit med om.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar