Foto: Per Wiklund
AIK IBF

”Roligast utmaningen i Innebandysverige”

Nicklas Hedstål tar över AIK.

Under tisdagsförmiddagen presenterade AIK sin nya huvudtränare för herrlaget. Ny tränare är Nicklas Hedstål.

– Vad vi sökt efter är en person med god kommunikativ förmåga, med stor erfarenhet av vår sport, med ett gediget track record från att utveckla unga spelare, en person som tror på vår strategi (AIK 2.0) och som ser jobbet som ny huvudtränare som en stor utmaning. Efter nästan 2 månaders jobb är vi således glada och nöjda att kunna presentera Nicklas Hedstål som vår kommande huvudtränare för herrlaget, säger Mikael Nordström, Sportchef i AIK Innebandy i ett pressmeddelande.

För Hedstål har processen till att bli tränare för AIK gått snabbt. Kontakten togs efter att det stått klart att Hedståls tidigare lag Telge åkt ut damerna SSL och kontraktet skrevs i lördags kväll.

— Det här är jättespännande. Det känns som den roligast utmaningen i innebandysverige just nu. AIK är ju ett varumärke och klubb som engagerar många. Många har åsikter och AIK har varit ett topplag som har haft några tuffa år nu på slutet. Det finns en stor vilja och determination (beslutsamhet) att ta sig tillbaka. Jag gillar verkligen AIK:s vision i hur man vill göra det och de stämmer väl överens med hur jag ser på det, säger Hedstål.

Hedstål har direkt tankar på hur han vill att AIK ska spela och vad de ska stå för.

— Vi kommer stå för en offensiv och kreativ innebandy. Jag är helt övertygad om att det är det som skapar utveckling för individerna och för lag. Vi ska våga spela i en utvecklande miljö där man vågar göra misstag och vara kreativ. Tittar vi på lagen som vinner SM och på andra sporter så är det lag som bedriver en filosofi som går ut på att skapa snarare än att försvara. Våra ledord kommer vara ödmjukhet och mod. När AIK spelar ska det synas att det är AIK.

Är siktet inställt på att gå upp direkt? 

— Den fällan kommer vi inte gå i att säga att vi ska gå upp direkt. Vi ska prata om prestationsmål hela tiden. Prata om att bli den bästa klubben för spelare i Stockholmsområdet med de bästa träningsmöjligheterna, bästa tränarna och bästa utvecklingen. Gör vi de sakerna rätt med det otroliga spelarutbudet som finns så kommer vi att ta rätt steg. Vi ska skynda långsamt och lägga pusselbit för pusselbit så att vi hittar rätt väg. Då kommer vi i framtiden vara med och konkurrera högre upp igen.

Hur ser du på att bli tränare för ett relativt ungt lag?

— Vi kommer fortsatt satsa på spelare som har ambitionen att bli elitspelare i Stockholm. Jag har ett bra kontaktnät bland yngre spelare här och efter de spelarsamtal vi har haft så kommer de flesta att stanna. Det är bara Simon Götz som meddelat att han lämnar. Det ska spännande att jobba med den befintliga truppen och utveckla den. Jag såg många AIK-matcher förra året och det är en väldigt fin trupp som finns.

Tittar ni på förstärkningar? 

— Stockholm är det största innebandydistriktet i Sverige och det finns gått om bra spelare. Men får jag behålla den trupp som var förra året är jag mer än nöjd. Det vi kommer göra som vi har klart är att vi kommer plocka in några yngre lovande spelare. Vilka kan jag inte säga nu men de kombinerat med det vi har är en väldigt bra trupp, säger Hedstål som verkligen ser fram emot utmaningen att träna AIK:

— Det kom snabbt men det känns verkligen som att det passar mig. Det ska bli riktigt kul att vara med och bidra till att AIK blir ett bra lag igen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar