Foto: Jonathan Rudman
Endre IF

”Stora problematiken för oss är att vi gör för lite mål”

Endres tränare Alexander Brinkmann summerar uttåget i kvartsfinalen mot Täby.

Det blev en klar förlust för Endre i den tredje kvartsfinalen där Täby vann med hela 9-1. Endre öppnade dock starkt innan raset kom.

— Jag är grymt imponerad hur vi inleder matchen och hur vi trots två tunga förluster bakom oss tror på det och att vi gör det med aktivitet. Vi försöker inledningsvis och vi är imponerande modiga och aggressiva. Men redan när 2-0 kommer så blir det tufft och så tar det inte så jättelång tid innan det står ganska mycket, säger Endres tränare Alexander Brinkmann uppgivet.

Ni blir lite ängsliga i andra perioden? 

— Det grundar sig kanske i att inför matchen så kände man att det var sista chansen och vi var noggranna inför att se det här som en enskild match vi ska vinna och inte tänka på de två tidigare förlusterna. Men i takt med att målen kommer så påminner sig matchserien och då blir det tungt.

Förlusten var den tredje i kvartsfinalserien och Endre är därmed utslaget.

— Den stora problematiken för oss är att vi gör för lite mål. Idag skjuter de mer än oss. Men annars har vi skapat lika mycket chanser, vi har haft bollen i stora delar mer än Täby och vi har haft ett bättre spel med bollen men inte lyckats få effekt på det. Även om de sprider ut målskyttet så är ju deras spets imponerande och vi klarar inte av att hantera den eller utmana med egen spets.

Känner du att ni har försökt tillräckligt?

— Man är ju aldrig nöjd i de här situationerna men jag tycker att när vi går in till den här matchen så gör vi det bra, både spelare och ledare. Vi laddar om bra men vi har inte ett reservbatteri med energi när 2 och 3-0 kommer och de får vi leva med. Sett till hela matchserien så har vi 4-2 i första matchen och de får 4-3 innan paus och det blir tungt. Sist så blev det kavalkad i missade chanser samtidigt som de är effektivare än oss och idag så är vi längre ifrån att vinna.

Ett märkbart tapp för Endre har varit saknaden av lagets storstjärna Sara Steen. Steen som skadade handen i slutet av säsongen har saknats.

— Det svåra där är vi inte vet hur det hade gått med Sara i laget. Det går inte riktigt att svara på. Hon är vår enda givna landslagsspelare och det är klart att det är ett avbräck. Rent krasst förstår jag att det inte går att härleda våra resultat till något annat. Hon blev skadad i vår första förlust och sedan dess har vi spelat för många matcher som vi inte har vunnit.

Har ni ändå spelmässigt kunnat spela bra? 

— Spelmässigt så har vi gjort mycket bra. Men vi brister i många delar och vi har fortfarande jättemycket att utveckla. Men någonstans tycker jag att vi gör jobbet och har ett spel som förtjänar mer. Samtidigt så ser vi att det är fyra lag som är bättre än oss just nu. Men jag tror inte att vi är så långt ifrån att vara förbi några av dem snart. Jag tycker vi har ett spel som lovar gott även om vi inte är nära idag, avslutar Brinkmann.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar