Övrigt

Örnsköldsvik till SSL: ”Helt fantastiskt”

Örnsköldsvik till SSL efter att ha vunnit den andra kvalmatchen med 7-3 över Falun.

Örnsköldsvik är tillbaka i SSL. Detta efter att ha kommit tvåa i Allsvenskan Norra och först vunnit över Strömsbo med 2-1 i matcher i den första kvalrundan till SSL. I den andra mot Falun vann Örnsköldsvik först stort med 10-2 borta och följde upp det med att ikväll vinna med 7-3 vilket innebär att Örnsköldsvik spelar i SSL nästa säsong.

— Det är så otroligt roligt att vi lyckas göra det här ikväll på hemmaplan. Helt fantastiskt, sa Örnsköldsviks Isabell Larsson i Mittmedia sändning direkt efter segern.

Örnsköldsvik fick en kanonstart på matchen och hade 5-0 efter knappt 5 minuter.

— Det är en helt galen start, precis som vi ville. Vi vill trycka ner dem direkt och få de att känna att de inte hade något på oss. Vi går ner oss lite i andra perioden men sen tycker jag att vi reder ut det bra,.

Till slut blev det seger med 7-3.

— Jag tror mycket är att vi spelar med fart. Vi har fart och energi och vi har ett driv i det vi gör.

En seger som innebär att laget är tillbaka i SSL efter sju år.

— Det är otroligt roligt. Det här är vi värda och alla tjejerna, ledarstaben värda. Fantastiskt kul och jag är jättestolt och jätteglad. Det är häftigt och det här är något som klubben har byggt på länge.

Larsson tror att laget dessutom har ett spel som passar SSL.

— Vi spelar med fart och vi spelare med kraft. Ett spel som jag tror klarar sig bra i SSL och vi har definitivt där och göra.

En samlad och glad eldsjäl och tränare i Örnsköldsvik summerade tankarna.

— Idag är det tjejernas kväll. Det är tjejerna som har tagit oss dit. Titta bara på läktarna hur det ser ut (fullsatt 1200 personer). Det visar att vi hör hemma i SSL, summerade tränare Tommy Häggström.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar