Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Bäckstedt: ”Fortsätta att utvecklas och vara med och slåss om en plats i A-landslaget”

U19-landslagsspelaren Ellen Bäckstedt klar för Endre.

Under torsdagsförmiddag gjorde Endre IF värvningen av U19-landslagspelaren Ellen Bäckstedt officiell. En värvning av en spelare som varit hett eftertraktat på transfermarknaden med flera alternativ. Till slut föll valet på Endre för Bäckstedt.

– För mig var allt runt omkring laget minst lika viktiga som själva laget. Jag sökte efter ett tryggt lag med spelare och ledare som brinner för innebandyn, vilket gjorde att Endre fastnade lite extra hos mig. Efter mitt besök har jag bara fått positiva vibbar och jag fick en bra känsla från ledare och spelare. Endre är en seriös klubb med bra utvecklingsmöjligheter och de har tydliga målbilder. Självklart känns det bra att nu kunna vara med på resan och själv kunna bidra till framgång. Att klubben dessutom har en skön hemmapublik var ett extra plus i kanten, säger Bäckstedt till Endres hemsida.

Bäckstedt ska första gå klart år tre på Riksinnebandygymnasiet i Umeå innan hon ansluter till Gotland. I maj spelas dessutom U19-VM där Bäckstedt hoppas ta en plats.

– Mitt mål på kort sikt är givetvis att komma med i truppen till U19-VM. På längre sikt vill jag komma in i SSL-miljön, fortsätta att utvecklas och vara med och slåss om en plats i A-landslaget. Självklart finns också ett SM-guld i SSL med bland målen.

Endre tränare Alexander Brinkmann är såklart glad över att få in talangfulla Bäckstedt i truppen.

– Fantastiskt kul! Ellen är en spelare som redan har en hög kapacitet men också en potential som gör att endast hon själv sätter gränser för hur bra hon ska bli, säger Endres huvudtränare Alexander Brinkmann.

Ellen spelade den gångna säsongen i Allsvenskan Norra och gjorde hela 58 poäng fördelat på 26 mål och 32 assist. Det är de offensiva kvalitéerna som huvudtränare Alexander Brinkmann ser i sitt senaste nyförvärv.

– Hennes avslut är redan nu av hög internationell klass. Sen är hon en spelare som framförallt på offensiv planhalva kommer kunna slå sin spelare, samt har teknik och spelförståelse för att såväl skapa lägen själv som att förvalta möjligheter hon tilldelats.

Tillskottet blir ytterligare en ung spelare i Endres trupp.

– Att samarbeta med unga spelare är utmanande och kopplat till stora möjligheter. Vi ledare kommer som alltid med spelare försöka bidra till att vi tillsammans med dem lyckas uppnå dess potential fullt ut. På kort sikt ska man alltid ha förståelse för att det kan krävas en acklimatiseringsperiod. Hos Ellen finns dock kapaciteten på plats för att göra skillnad för oss redan säsongen 18/19. När det gäller det längre perspektivet är Ellen en spelare som över tid ska vara framträdande och starkt bidragande till att vi vinner upprepade guld, säger Brinkmann.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar