Foto: Endre IF
#ibsilly

Bäckstedt klar för SSL-lag: ”Den största talangen i innebandysverige”

Ellen Bäckstedt har bestämt sig. Här är löftets nästa steg i karriären.

Forwarden och megalöftet Ellen Bäckstedt med Färjestadens IBK som moderklubb har bestämt sig. Efter att ha varit jagad av de flesta SSL-lagen har Bäckstedt skrivit på för Endre och ett kontrakt på 2 år.

— Ellen Bäckstedt är den största talangen i innebandysverige och har alla verktyg för att gå riktigt långt. Samtidigt får man inte glömma att det är en ung spelare som vi ska ha tålamod med, vi i Endre IF ska ge henne de rätta förutsättningarna för att fortsätta utvecklas och bli en tongivande spelare även i SSL. Hon är en spelare med många spetskvalitéer i det offensiva spelet och en van matchvinnare, egenskaper som går helt i linje med det vi sökt, säger Jonas Åström, Sportkommittén i Endre i ett pressmeddelande.

U19-landslagspelaren Ellen Bäckstedt går just nu sista året på Riksinnebandygymnasiet i Umeå där hon spelar med RIG Umeå i Allsvenskan. Den här säsongen har Bäckstedt gjort 26 mål och 32 assist.

Endre IF har varit ett alternativ för mig sedan jag hälsade på i januari och jag har bara fått positiva vibbar från klubben efter det. För mig var bitarna runt laget minst lika viktiga som bitarna i laget. Jag sökte efter en trygg klubb med spelare och ledare som brinner för innebandy vilket gjorde att Endre fastnade lite extra hos mig. För mig är Endre IF en mycket seriös klubb med bra utvecklingsmöjligheter och tydliga målbilder. Nu ser jag fram emot att komma in i SSL-miljön och ha roligt tillsammans med laget, säger Bäckstedt själv om valet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar