Foto: Peter Lindqvist
IBF Falun

Enström på BB – då klev Aldeeb in i förstafemman som levererade

Rasmus Enström missade matchen då han och sambon Frida Lindgren var på BB för familjens andra barn. Istället klev Omar Aldeeb in i förstafemman som gjorde alla sex mål när Falun vann.
Serie: Semifinal 3. Matchstart: 18:30
IBF Falun
6 - 3(2-3, 1-0, 3-0)
Linköping IBK

Med lagkapten Rasmus Enström på Falu BB tillsammans med sambon Frida Lindgren i väntan på familjens andra barn klev Omar Aldeeb in i Faluns förstafemma. En förstafemma som ledda Falun till seger i den tredje semifinalen.

— Det var en bra match tycker jag. Vi kom ut ganska hårt i första perioden och pumpar på bra hela matchen. Enligt mig var det är den matchen med mest tempo och slutspelskänsla hittills i den här semifinalserien, säger Aldeeb.

Efter underläge med 1-3 började Faluns vändning genom att förstafemman med Alexander Galante Carlström först reducerade i slutet av den första perioden. Därefter kvitterade Emil Johansson som var planens gigant innan Omar Aldeeb gjorde matchavgörande 4-3 efter drygt 8 minuter i den tredje perioden.

— Det är Emil som driver ner på kanten och sedan fintar han upp och hittar mig på förstastolpen. Jag trampar upp och ser att målvakten tjuvar så jag trycker dit den på första. Skönt mål eftersom jag missade en bra chans precis innan och viktigt läge i matchen att ta ledningen, beskriver Aldeeb.

Aldeeb assisterade sedan fram Galante Carlström till ytterligare ett mål innan Jonas Adriansson fastställde till 6-3. Likt Emil Johansson så var Omar Aldeeb en av ljusglimtarna i matchen och kom in i förstafemman i lagkapten Rasmus Enströms frånvaro. 1+1 av Aldeeb i förstafemman som gjorde alla Faluns mål.

— Det är väl bara tacka och ta emot. Jag spelar ju med två av världens bästa spelare och vi fick bra flyt i spelet idag.

Första hemmasegern i den här semifinalserien och 2-1 i matcher till Falun som nu vunnit de två senaste.

— Första matchen var ju riktigt dålig av oss. Till den andra matchen justerade vi en del i det uppställda försvarsspelet och då kommer de ingenstans. Det gör vi väldigt bra och det är framförallt den justeringen som gjort att vi har mycket bättre koll. Vi får bollen dit vi vill. Offensivt har det ju varit bra hela säsongen så mål kommer vi alltid göra, avslutar Aldeeb.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar