Foto: Michael Peter
#ibsilly

Warberg värvar U19-landslagsspelare

Warberg har gjort klart med första nyförvärvet till nästa säsong.

Warberg har gjort sitt första nyförvärv till nästa säsong. Det är tidigare U19-landslagspelaren Oskar Block som efter tre år på RIG bestämt sig för Warberg.

— Superintressant! Oskar besökte oss under två dagar och satte verkligen ett avtryck både som person och som innebandyspelare. Han imponerande stort under träningarna, framför allt på sättet han stod emot i det fysiska spelet. Han är bolltrygg, löpstark och duktig på att skydda bollen, egenskaper vi gillar. Han verkar dessutom vara en oerhört klok och mogen 18-åring, med tydliga ambitioner i livet såväl på plan som utanför, säger Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen till Warbergs hemsida. 

Oskar Block är ursprungligen från Nyköping med Onyx IBK som moderklubb. I höstas var han med i det U19-landslag som vann Euro Floorball Tour. Där gjorde han 1 mål och 1 assist. Block har den här säsongen även gjort 21 mål och 9 assist för RIG Umeå i division. I kvalet till Allsvenskan som RIG Umeå vann gjorde 1 mål och 3 assist.

— Det ska bli oerhört spännande att ta steget över till Warberg kommande säsong! Det var inget lätt val, jag hade bra erbjudanden från ett par SSL-klubbar, men jag fick bäst intryck av just Warberg. I mina ögon är det en anrik, proffsig och mycket seriös klubb med tydliga ambitioner, säger Block och fortsätter:

— Jag fick ett väldigt bra bemötande av alla i föreningen, och är övertygad om att här finns alla möjligheter att bli så bra man bara kan. Målet är helt klart att gå upp till SSL kommande säsong, och det är en resa jag vill vara med på, säger Oskar Block.

Kontraktet är skrivet på två år.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar