Foto: Endre IF
#ibsilly

Endre värvar finsk landslagsspelare

Finska landslagsspelaren Milla Nordlund är Endres tredje nyförvärv.

Endre gör sitt tredje nyförvärv till nästa säsong när finska Milla Nordlund från senast i TPS Åbo har skrivit på ett ettårskontrakt med Endre.

— Jag ser mycket fram emot min första säsong i Endtretröjan och jag förväntar mig många bra och tuffa matcher. Det ska bli spännande att komma till ett nytt lag, nytt land och ny liga. Jag vill utvecklas som spelare genom att få nya erfarenheter i SSL och självklart är VM 2019 med det finska landslaget ett stort mål, säger Nordlund i ett pressmeddelande.

21-åriga Nordlund har en bra säsong bakom i den finska högstaligan där hon gjorde 20 mål och 21 assist på 18 matcher vilket placerade henne fyra i poängligan. Nordlund och TPS var även med och spelade Champions Cup i höstas och åkte då ut i semifinal mot IKSU. Utöver det är Nordlund uttagen i den finska truppen till Euro Floorball Tour i slutet av april.

— Milla var på besök redan i januari och gjorde att väldigt bra intryck på oss. Hon har haft en stor roll i sitt TPS Åbo där hon producerat både mål och assist i mängder. Utöver poängmakare är hon en rivig forward som gillar det fysiska spelet. Vi ser fram emot att följa Millas fortsatta utveckling i Endre IF den kommande säsongen, säger Jonas Åström från Endres sportkommité.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar