Foto: Per Wiklund
Landslag

Hill om debutanterna: ”Påminner mycket om Faluns Emil Johansson”

Förbundskapten Mikael Hill kommenterar uttagning av de två debutanter Oskar Hovlund och Kim Ganevik.

I herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour den 27-29 april finnas det två debutanter med. Bland de 22 uttagna spelarna är Mullsjö Kim Ganevik och Linköpings Oskar Hovlund uttagna. Oskar Hovlund blott 19 år gammal.

— Oskar hade en bra säsong redan i fjol, där han rundade av med att vara bäst i U19-VM, enligt mig. Förra säsongen spelade han både back och center, men i år har han gått mestadels back och tagit jättestora kliv. Hans erfarenhet från centerspelet gör att han är trygg högt upp i banan. Han kliver med i anfallen ofta och han har delar i sitt spel som påminner mycket om Faluns Emil Johansson, säger Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Den andra debutanter är Kim Ganevik som har varit uttagen i landslaget två gånger tidigare, senast till Finnkampen i höstas. Båda gångerna Ganevik varit tvungen att lämna återbud.

— Kim visar återigen jättefin form när det kommer till slutspel. Han spelar alltid mot motståndarnas bästa formationer och lyckas göra mycket poäng. Framför allt är det hans allroundspel som är intressant. Han är snabb, duktig i boxplay, i uppställt försvar och i presspel. Han verkar ha någon sorts vårpeak i sin form.

Ganevik gör den här säsongen sin poängmässigt bästa säsong med 39 poäng (23+16) i grundserien. Än så länge har han gjort 6 mål och 8 assist i slutspelet som pågår.

LÄS MER: 19-åring uttagen i truppen till EFT 

LÄS MER: Hela truppen till EFT 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar