Kampanj

Innebandy – Vår älskade sport

Vi vrider och vänder lite på perspektiven kring vår älskade sport i denna krönika. På olika sätt kan man vara engagerad i innebandy – här är ett axplock av olika synvinklar som visar på innebandyns betydelse för oss.

Många är vi som älskar innebandy på olika sätt. Vissa är mer engagerade än andra. En del brinner för att utöva sporten – dock når såklart inte riktigt alla fram till elitnivå men så länge man själv finner glädje av att syssla med sporten så är utövningsnivån inte det huvudsakliga. Att spela på hobbynivå med vänner är minst lika värdefullt och glädjande för många som det är att spela på professionell nivå. Innebandy är bra för hälsan och för motionen.

För en del människor är det föreningslivet som lockar med innebandyn, att vara en del av en helhet och att bidra till framgång för just deras klubb. Kanske supportar man sina barn eller sin partner med sitt engagemang.

Vissa människor gläds mer åt att titta på när andra spelar och hoppar gärna över att delta i matcher själva. Då och då visas det matcher på TV som trogna innebandyspelare gärna följer med spänning. Vill man krydda till det lite extra så kan man satsa pengar på det lag man tror ska vinna. Möjligheten för odds och betting finns inom innebandy, även om det inte är lika utbrett som till exempel inom fotboll och hockey.

Ska man dra intresset för sporten ett snäpp längre så finns det kreativa sportsentusiaster så kallade ”fans” världen över som skapar sportrum specifikt inredda för socialt umgänge med favoritsporten i fokus. Heminredning för sportsfans har blivit allt större med åren, tidigare var det vanligt att man samlades på sportbarer för en kall öl och för att avnjuta en match i gott sällskap. Denna sed lever självklart ännu, men har minskat något med tiden i vårt moderna samhälle. Numera tillhör vardagslyx alltfler människors liv och fler och fler inreder egna sportrum i hemmen utifrån vad privatekonomin tillåter. En naturlig tanke kring detta blir naturligtvis: hur skulle ett innebandyrum kunna se ut? Kanske kan inramade lagtröjor och innebandyklubbor finnas uppsatta på väggarna. En pyramid av innebandybollar kan limmas ihop och sprayas i guld eller silver. Har man haft turen och vinna pokaler och priser ska självklart dessa finnas synliga i rummet. En popcornmaskin är inte heller fel. En stor TV skärm med maffigt ljudsystem platsar även det bra in i ett innebandyrum. Coolast av allt hade det varit om man kunde ha sin egna innebandyplan – men där börjar nog fantasin spåra ur lite väl om man nu inte råkar ha turen att bo i ett gigantiskt hus…

Vi har nog alla olika tankar kring varför vi älskar innebandy. Oavsett om du gör det för att du tycker om att spela själv eller inte – så kommer det alltid att vara en välkomnande och charmig sport som ger mycket glädje!

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar