Foto: Per WIklund
Landslag

4 debutanter är nya förbundskaptenens första trupp

Nya förbundskaptenen Åsa Karlsson har tagit ut sin första landslagstrupp.

Åsa Karlsson som tog över som förbundskapten efter Andreas Lundmark efter damlandslagets VM-guld i december har tagit ut sin första landslagstrupp till Euro Floorball Tour den 27-29 april. En trupp som innehåller flera nya spelare och 4 debutanter. Det är Dalens målvakt Matilda Wirthig, Täbys Julia Croneld, Rönnbys Karin Nygren och Jönköpings Gabriella Strandberg som får chansen att debutera.

— Visst är det läge att prova lite nytt och testa spelare som har visat god form i sina klubblag under säsongen. Men truppen består även av en stomme som är supertaggade på att köra vidare och representera Sverige, det finaste uppdraget man kan ha både som spelare och ledare, enligt mig. Den här EFT:n tillsammans med kommande student-VM i sommar är ypperliga tillfällen att titta på nya och nygamla spelare inför kommande säsong. Där väntar ett VM-kval som bara ska klaras av innan siktet åter riktas mot VM i Schweiz i december 2019. När Sverige spelar går vi alltid för seger och en topprestation oavsett vilken turnering, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Sveriges trupp till EFT:

Målvakter

Amanda Hill, KAIS Mora IF
Matilda Wirthig, IBK Dalen *

Utespelare
Klara Molin, IK Sirius FBC
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Alice Granstedt, IKSU
Stephanie Boberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Emelie Wibron, IKSU
Amanda Delgado Johansson, IKSU
Sofia Joelsson, IKSU
Johanna Hultgren, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Lisa Andebratt, Pixbo Wallenstam IBK
Julia Croneld, Täby FC IBK *
Karin Nygren, Västerås Rönnby IBK*
Gabriella Strandberg, Jönköpings IK *
Anna Wiman, Linköping IBK
Anna Moberg, Endre IF
Elin Björkman, Västerås Rönnby IBK
Elin Gabrielsson, Endre IF

*Debutanter

Damlandslaget har de senaste två säsongerna använt sig av en 1-2-2-uppställning, vilket har varit oerhört framgångsrikt. Det kommer nu Karlsson fortsätta utveckla.

— Ja, vi kommer att fortsätta med det system vi påbörjade för två år sedan. Vi kommer att finjustera lite och även titta på lite olika detaljer i vårt spel som gör att vi fortsätter att utveckla det över hela banan. Något nytt ska vi nog kunna hitta på innan det är dags för VM, säger Karlsson.

LÄS MER: Hon blir ny assisterande tränare i damlandslaget 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar