Foto: Hannu Högberg
Landslag

Hon blir assisterande i damlandslaget

Damlandslaget ledarstab börjar bli klar. Ny assisterande tränare är Karolina Widar.

Åsa Karlssons ledarstab kring damlandslaget börjar bli mer och mer klar. Tidigare har Josefina Eiremo presenterats som team manager och nu står det klar att Karolina Widar blir assisterande förbundskapten.

— Det ska bli jättespännande. Det är en väldigt spännande tid för landslaget. Det är bara att kolla på U19-sidan där Finland är och nafsar hela tiden. Och de två senaste VM-finalerna för damlandslaget var ju superjämna och kunde ha slutat hur som helst, säger Widar till innebandy.se. 

Widar med flest landskamper någonsin (108) har de senaste säsongerna tränat Västerås Rönnby. Widar har även erfarenhet från ledarstaben i U19-damlandslaget där hon var team manager till just Åsa Karlsson.

— Jag har jobbat med ”Kotten” tidigare i U19 och trivdes bra med det. Jag tror att vi kompletterar bra. Vi är drivna och målinriktade.

Förbundskapten Åsa Karlsson berättar om tillskottet i staben.

– Hon brinner för försvarsspelet och har idéer om hur vi ska utveckla det vidare. Det blir en bra kombo då jag gärna jobbar med att fortsätta utveckla vårt anfallsspel och hitta detaljer i det som gör att vi kommer att bli ännu bättre i vårt spel över hela banan. Av tidigare erfarenhet, då vi jobbade ihop i U19-landslaget, vet jag att ”Karro” är en person som ställer höga krav både på sig själv och sin omgivning. Det gäller att vara på tå när man jobbar med henne, något som jag ser som en enorm styrka och som jag värdesätter högt. Det känns tryggt att ha henne vid min sida och i staben mot VM 2019 där målet så klart är guld, säger Karlsson.

Även landslagschefen Joakim Lindström är nöjd med värvningen.

— Det är väldigt roligt och spännande att Karolina har antagit den här utmaningen. Efter alla sina år i landslaget är det en miljö hon känner igen. Hon är en vinnare med verktyg att ta lagets utveckling vidare.

LÄS MER: Josefina Eiremo tillbaka i landslaget

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar