Innebandyfesten

Hovslätt till SM-final: ”Vi gick ut och körde”

Hovslätts P16 vidare till SM-final efter 2-1 mot Bele Barkarby.
Serie: Innebandyfesten. Matchstart: 14:30
Bele Barkarby IF IBF
1 - 2(1-2, 0-0, 0-0)
Hovslätts IK

Semifinalen i P16-klassen under innebandyfesten mellan Bele Barkarby och Hovslätt blev en målsnål match. Hovslätt inledde målskyttet när matchen lirare Wille Knuthsas satte 0-1 efter drygt nio minuten. En ledning som kvitteras genom Bele Barkarbys Hjalmar Hjort. Strax därefter skulle Hovslätts lagkapten Leo Olsson bli matchvinnare genom att göra 1-2.

— Jag tycker vi har nästan hela första. De får någon kontring och något instick men inte så mycket mer än så. Vi rullar jävligt mycket boll och hittar mycket lägen, säger Hovslätts lagkapten Leo Olsson och utvecklar

— Jag tycker att vi har det mest av matchen. Vi går ut med ödmjukhet och lirar vårt spel och skiter rätt mycket i vad de gör. Vi kör på med vårt spel och då är vi som bäst.

Olssons mål var matchens sista och de två återstående perioderna blev alltså mållösa.

— Vi går ner oss lite i andra och de börjar hålla mer boll och därmed skapa lite. Men vi sitter på minst 5-6 skott som är livsfarliga. I tredje drar vi ner tempot lite och håller boll och det gör vi hur bra som helst.

Varför vinner ni?

— Jag tror inte vi tänkte så mycket på att det var semifinal. Vi gick ut och körde, hade lugnet och var fokuserade. Vi var väldigt taggade inför och gör en väldigt bra match. Vi vill ju spela fartfylld innebandy med mycket chanser och jag tycker vi visar det idag även om det inte blir så mycket mål.

Imorgon söndag 09:30 spelas finalen. För motståndet står Ledberg som vann sin semifinal över Stenhagen.

— Vinst blir det men det blir en jämn match tror jag. Vi har ju mött de i JAS och annat. De är vassa men jag tror vi tar det till slut, avslutar Olsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar