Foto: Calle Ström
Innebandyfesten

Ledberg till SM-final: ”Vi släpper handbromsen”

Ledbergs P16 till SM-final efter vändning.
Serie: Innebandyfesten. Matchstart: 12:30
Stenhagens KK
3 - 5(1-1, 1-1, 1-3)

Den första SM-semifinalen P16-klassen under Innebandyfesten är färdigspelad. Första lag att ta sig till SM-final är Ledberg efter att ha vänt underläge till 5-3 seger över Stenhagen.

— Vi hade matchen från början. Vi kom in med en inställning som är sjuk och som vi har haft sedan steg 1. Laget jobbar för varandra och det är det som leder till att vi är så oslagbara just nu, säger Ledberg lagkapten Joel Ehnö.

Stenhagen inledde målskytte i matchen med mål redan efter 26 sekunder. Efter Ledberg kvitterat tog Stenhagen återigen ledningen i början av den andra perioden. Därefter tog Ledberg över mer och mer och vände matchen.

— Vi ger aldrig upp och vi fortsätter kriga in i det sista. Vi vet att vi är starka i slutet av matcherna så länge vi hänger med tills dess så kommer vi kunna vända det här.

När lagkapten Joel Ehnö satte 5-2 kändes matchen avgjord.

— Vi sköt för lite i de två första perioderna. Men efter det börjar vi skjuta mer och då sätter vi även dit chanserna och har trafik framföra mål. Vi släpper handbromsen och tar för oss mer och det är det som gör att vi går ifrån med en seger i den här fajten.

Vinsten innebär att Ledberg imorgon söndag 09:30 spelar SM-final.

— Det ska bli jättekul med final, avslutar Ehnö.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar