Foto: Jonathan Rudman
Innebandyfesten

Axelsson turneringens målvakt: ”Blev överraskad”

SM-guld till Hovslätt P16 där målvakten Philip Axelsson utsågs till turneringens målvakt.

Hovslätt P16 Svenska Mästare efter finalseger med 4-3 över Ledberg. Likt i semifinalen mot Bele Barkarby storspelade målvakten Philip Axelsson som även utsågs till turneringens målvakt.

— Jag visste inte att priset fanns och blev överraskad när de ropade upp mitt namn. Jag tycker det var en helt okej match från min sida, säger Axelsson.

Helt okej enligt Axelsson. Tillräckligt bra för att vinna SM-guld.

— Skönt. Vi har haft det här som mål hela säsongen att det är det här guldet vi ska ta.

Vad säger du om finalen? 

— Vi kommer upp första fem av matchen bra men sedan går vi ner oss. Vi pratar om att komma upp igen i början av andra. Vi vet att de är bra i båda andra och tredje. Sedan får vi två ganska enkla mål och sedan spelar vi på ledningen och släpper inte till så mycket.

Hovslätt P16 som haft just Innebandyfesten som gemensamt mål.

— Det har varit en bra säsong. Vi har ju inte spelat med något P16-lag i serien och inte tränat så mycket ihop utan mest spelat några matcher. Vi hade en cup i Linköping och även Fair Play Cup men det har gått sådär. Jag tycker inte vi har spelat vår bästa innebandy men vi löser det ändå.

Hur skulle du beskriva ert lag? 

 

— Vi har en enorm spets i vår förstakedja. Det är inte en match utan att de gör mål och poäng. Sedan har vi en andrafemma som håller tätt bakåt och som lag så offrar vi oss för varandra, täcker skott och jobbar hårt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar