Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Nilsberth: ”Det är det här man spelat för hela året”

Storvreta till Globen och SM-final efter 4-2 i matcher mot Mullsjö.

 

Seger med 8-2 i semifinal 6 och Storvreta är klara för SM-final.

— Efter matchen är det mycket känslor såklart. Man är lättat för att vi har tagit oss hit och känner stolthet och glädje. Samtidigt är det en match kvar och fokus börjar ställas in på den, säger Storvretas Robin Nilsberth.

Vad gör att ni vinner? 

— Vi kommer upp jättebra från start. Vi trodde inför att de skulle gå upp lite hårdare men Viktor gjorde en jätteviktig räddning igen och vi lyckas göra mål i boxplay. Efter det kör vi på och jag tycker det är Storvreta från minut 1 till 60, säger Nilsberth och hyllar försvarsspelet:

— Försvarsspelet är klockrent rakt igenom. Ju längre matchserien har gått så har de blivit tröttare och tröttare. Mullsjö lever mycket på sin energi och idag kväver vi den.

Hur summerar du matcherna mot Mullsjö? 

— Det har varit en jätterolig serie. Det är två lag som vill spela en offensiv innebandy och har de skillsen i laget. Vi har spelat roliga matcher och har levt upp till att spela bra innebandy. Jag tror att publiken har uppskattat matcherna.

Nilsberth själv har haft en väldigt bra semifinalserie och slutspel. Totalt har de blivit 11 mål och 5 assist i slutspelet.

— Jag försöker bidra och det är såklart skönt när man smäller dit den. Sedan blev det ju fyra mål i en match vilket var en bonus. Framförallt handlar det om att jag har kommit fram till ytor ännu tydligare och så har vi ett jäkla bra powerplay där vi fått utdelning. Men visst, jag känner mig i bra målform.

Vad tänker du om finalen mot Falun? 

— Jag är jätteförväntansfull. Det är det här man spelat för hela året och det kommer bli en match mellan det som förmodligen är världens två bästa lag. Det kommer bli en fantastisk final och alla detaljer blir viktiga. Det är bara en match som avgör och då måste allt stämma vid samma tillfälle. Sedan handlar det om att spelare kliver fram och vill bli hjältar och jag tycker vi många sådana spelare i vårt lag, avslutar Nilsberth.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar