Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Årets Spelare SSL Herr: ”Årets spelare-priset ger mig en rejäl boost framåt”

Årets spelare i SSL Herr utsedd.

Årets spelare säsongen 2017/18 i SSL är Storvretas Tobias Gustafsson.

”Tobias Gustafsson kom till Storvreta den här säsongen och fick direkt axla en ledande roll i laget, samt spela center i stället för hans ordinarie backplats. Något han gjorde med bravur, och när han väl kom tillbaka på sin backplats en bit in på säsongen levererade han en otrolig klass, både i klubb- och landslag. Detta tack vare hans stora driv, vilket gör att han alltid arbetar hårt med att utveckla sig själv och sitt spel. Där är han en viktig förebild. Ser man på vilken konkurrens det har funnits till utmärkelsen i år så är det en ännu större prestation.”

Landslagsbacken Gustafsson värvades till Storvreta från Linköping inför årets säsong. Den här säsongen har han gjort fler poäng än någonsin (19 mål och 19 assist) och varit en stor del i att Storvreta på lördag spelar SM-final.

—Jag har hållit en hög nivå hela säsongen. Det har blivit mitt signum. Jag levererar liknande innebandy i match efter match. Sedan har det gått väldigt bra för laget och för mig själv, rent poängmässigt. Det är kontinuiteten under hela säsongen som har avgjort, säger Tobias Gustafsson.

Utmärkelsen betyder väldigt mycket för Gustafsson.

— Det här är ett enormt kvitto på att jag har utvecklat de punkter som jag inför den här säsongen skulle jobba med. Det har burit frukt. Jag har utvecklats och höjt mitt spel. Men jag vet samtidigt tio punkter till där jag själv vill bli bättre. Jag har fortfarande väldigt mycket kvar att lära innan jag blir en perfekt innebandyspelare. Årets spelare-priset ger mig en rejäl boost framåt. Det ger mig motivation att bli ännu bättre.

Juryn som utser Årets spelare består av:
Mikael Hill, förbundskapten herrlandslaget
Åsa Karlsson, förbundskapten damlandslaget
Markus Puskala, förbundskapten U19-herrlandslaget
Camilla Granelid, förbundskapten U19-damlandslaget
Tomas Engholm, ordförande Svensk Innebandys förbundsstyrelse
Victoria Wikström, ledamot Svensk Innebandys förbundsstyrelse
Kim Fors, SEI
Lars Lindberg, TV4
Ludvig Gustavsson, Innebandymagazinet

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar