Foto: Per Wiklund
Allsvenskan Södra

SSL-nykomlingen FBC Kalmarsund landar första nyförvärvet

Det är Kevin Björkström från Karlstad IBF som ansluter till FBC Kalmarsunds SSL-satsning.

– I Kevin får vi in en viktig ledartyp, lagspelare och poängmaskin som med sin snabbhet och erfarenhet kommer att vara mycket viktig för oss som nykomling säger Adam Kallenberg huvudtränare i FBC Kalmarsund i ett pressmeddelande.

FBC Kalmarsund presenterar stolt sitt första nyförvärv sen föreningen blev klar för spel i Svenska Superligan.

Kevin Björkström, född 1989 som de två senaste säsongerna har spelat i Karlstad IBF är klar för spel i FBC Kalmarsund till säsongen 2018/2019.

Kevin har på de fyra senaste säsongerna, varav tre i SSL, gjort totalt hela 176 poäng.

Kontraktet mellan FBC Kalmarsund och Kevin Björkström gäller över två säsonger. 
– I Kevin får vi in en viktig ledartyp, lagspelare och poängmaskin som med sin snabbhet och erfarenhet kommer att vara mycket viktig för oss som nykomling säger Adam Kallenberg huvudtränare i FBC Kalmarsund.

– Vi är oerhört stolta att en spelare av Kevins kaliber valt FBC Kalmarsund och att han tror på den satsning vi gör för att på lång sikt etablera oss i Svenska Superligan säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund.

– Det finns få spelare på marknaden i Kevins kaliber utan kontrakt. Kevin är troligtvis den mest eftertraktade spelaren på marknaden just nu fortsätter Viberg.

Kevin om valet av FBC Kalmarsund:
”Redan från början när Kalmarsund hörde av sig så fattade jag intresse.Så snart vi varit nere och hälsat på och fick förståelse för vilken resa man ska försöka göra så kände jag att detta är en chans jag inte vill missa.Föreningen har stora planer för framtiden och att få möjligheten till att kunna bidra mot uppsatta mål känns otroligt inspirerande. Jag fick en stark känsla av att Kalmarsund både sportsligt, förenings och publikmässigt kommer kunna konkurrera med alla lag i SSL säger Kevin Björkström”.

”Personerna vi fick träffa runt föreningen var helt fantastiska och både jag och Alexandra fick ett riktigt bra intryck av allt.Jag är redan nu sugen på att kliva ut i en kokande arena och bidra till att sätta Kalmarsund på innebandykartan för en lång tid framöver fortsätter Björkström”.

”Vi båda vill speciellt tacka Per Viberg, Adam Kallenberg och stora delar av laget som vi mötte för ett otroligt fint välkomnande avslutar Björkström”

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar