Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Förra året i TV-soffan – Imorgon avslutas Lundmarks succésäsong med SM-final

Nu 17-åriga Malte Lundmarks succésäsong avslutas med chans till guld. — Förra året satt jag i TV-soffan, säger Lundmark.

I premiären borta mot Sirius slog Faluns då 16-åriga Malte Lundmark igenom med dunder och brak när han kylig som få såg till att Falun vann straffarna och matchen. En SSL-debut som blev något utöver det vanliga för den så unga forwarden.

— Premiären var häftig när jag fick gå fram och lägga straffarna. Det blev en kul grej och det minnet kommer man alltid bära med sig, säger Lundmark.

Planen från början var inte att Lundmark skulle vara med och spela så många matchen med Falun. Han skulle få vara med och träna med laget och eventuellt få några matcher om det ville sig väl. Men efter succédebuten ha det fortsatt och i debutsäsongen har gjort 12 mål och 3 assist. Även i slutspelet har 1 mål och 1 assist. Imorgon lördag spelar han sin första final.

— Det är väl sjukt roliga känslor i kroppen. Att få spela en SM-final är ju bland det största men kan göra som innebandyspelare och det är ju få förunnat såklart.

För ett år sedan satt han hemma och såg Falun vinna guld.

— Då satt jag hemma framför TV:n och kollade. Jag satt med brorsan och morsan tror jag.

Nu har Malte fyllt 17 år imorgon är den han som går in i Globen för att vara med och försvara guldet för Falun.

— Det blir mäktiga känslor att få gå in i Globen.

Vad har varit det bästa under den här säsongen av allt du upplevt? 

— Guldet i distriktslags-SM var en dröm som gick i uppfyllelse. Sedan är såklart SSL-debuten stort och ett minne för livet. Båda de sakerna har man drömt om sedan man var väldigt liten. Men med en SM-final kanske blir det största.

Malte Lundmark är uppväxt i en innebandyfamilj där brorsan Emil Lundmark spelare i Örebro. Morbror till Malte är herrlandslagets assisterande förbundskapten Andreas Lundmark. Stöttning som har funnits där genom hela säsongen och så även inför finaldebuten.

— Brorsan har som vanligt gett bra stöttning. Han stöttar alltid och såklart har jag fått lite tips av honom inför och det har blivit lite extra. Av morbror så har det blivit lite tips också. Men det är inget speciellt inför finalen just utan det är som vanligt. Han brukar säga att jag bara ska gå in och vara mig själv, säger Malte Lundmark.

TV: Se när Malte Lundmark avgjorde premiären på straffar i SSL-debuten

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar