Foto: Per Wiklund
IKSU

Wibron inför finalen: ”Mora är bättre i år”

Repris på förra årets final när IKSU möter Mora. Ett bättre Mora enligt IKSU:s Emelie Wibron.

Seriesegrande Mora mot förra årets SM-guldmedaljörer IKSU. Ettan mot tvåan i serien och samma lag som mötte varandra i finalen för ett år sedan. Det är upplagt för en ny supermatch på damsidan.

— Det här är höjdpunkten på säsongen och nu går man ju bara och väntar på att finalen ska starta samtidigt som man njuter lite extra. Det är viktigaste matchen för året och imorgon avgörs det om blir en bra säsong eller inte, säger IKSU:s Emelie Wibron.

Ett IKSU som i år inte vann serien likt förra säsongen. I slutspelet har det dock blivit 3-0 i matchen mot både Malmö i kvartsfinalen och mot Pixbo Wallenstam i semifinalen.

— Jag kan köpa att det var mer till vår fördel förra året men jag tycker ändå att vi är det bättre laget i år. Att vi inte vi inte vann serien berodde mest på att vi hade en trög start och att vi hade Champions Cup där i början också. Efter årskiftet har vi ju vunnit varje match och varit väldigt starka.

Jämfört med finalen förra året är det även en något försvagad trupp hos regerande mästarna som tappade flera stjärnspelare inför säsongen. Men att det ska ha försvagats håller inte Wibron med om.

— Jag vet inte om jag kan hålla med om det. Vi hade 9 spelare i landslagstruppen i december vilket är mest någonsin för IKSU. Visst vi tappade två världsspelare i Rüttiman (Corin) och Bärtschi (Nina). Men samtidigt har vi ändå kunnat ha tre starka kedjor och två backpar som vi rullat på hela säsongen. Skillnaden är väl att vi matchat hårdare i några matcher på slutet men vår ursprungsplan och genomförande är likt.

Är det ett bättre Mora ni möter i år jämfört med förra året? 

— Mora är bättre i år om vi jämför med förra året. Det har en jämnare och en bredare trupp. Det är större chans att någon avgör om man har 15 spelare som kan göra det istället för bara 5. För vår del påverkar det inte så mycket. Vi anpassar oss väldigt lika efter motståndarna och för oss är det inget annorlunda att de har tre bra femmor istället för en, avslutar Wibron.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar