SSL-Herr

Doldisen klev fram – sköt moderklubben till historiskt guld

Fredrik Lindholm, till stor del doldis i det stjärntäta Storvreta sköt med sitt 3-2 Storvreta till ett historiskt femte SM-guld.

En match ska ha en matchhjälte, en final ska ha en guldhjälte. För Storvretas del var det doldisen Fredrik Lindholm, spelaren med Storvreta som moderklubb som klev fram och gjorde det till slut matchavgörande 3-2 målet i en final som Storvreta vinner med 6-2. En seger som innebär att Storvreta nu har fem SM-guld vilket innebär delad förstaplats som den klubb med flest guld någonsin.

— Verkligen svinkul att göra det målet. Det är sådana mål jag ska göra och att det innebär att jag gör moderklubben historisk gör ju det hela ännu mer speciellt, säger Lindholm.

26-årige Fredrik Lindholm har tagit den långa resan. Från ungdomsinnebandy i Storvreta, upp i a-laget där han mestadels haft en anonymare roll vid sidan av planen. Det gör det här målet än mer speciellt både för Lindholm men också för den mångåriga tränaren Stefan Forsman som följt Lindholm hela vägen.

— Det är ju det som gör det hela än mer häftigt. Fredrik Lindholm som har kämpat så hårt under så många år. Han har länge varit utanför laget och haft en liten roll. Men i år har han tagit kliv och att det är han som petar in det som blir avgörandet. Ja vad ska man säga. Jag är så glad för Fredriks skull och det blir ett perfekt slut på det här. Ett sagoslut, säger Forsman.

Att kliva fram när det gällde som mest var något Lindholm längtat efter.

— Jag tog verkligen chansen nu när jag fick den i semifinalen. Jag har ju stått vid sidan om väldigt mycket och det är så många stjärnor i laget att det inte går att ha någon konkurrens nästan. Att leverera när man får förtroendet och nu i en final dessutom. Det visar att jag ska ha en plats i det här laget.

Glädjen var såklart stor hos Lindholm som hade en stor egen hejaklack på läktaren. Det blev många kramar.

— Jag tror det här betyder lika mycket för dem som det gör för mig. De har följt mig under alla dessa år och stöttar mig hela tiden och vet om när jag har det kämpigt ibland. De vet ju hur jag mår och då göra det här och vinna med att dessutom göra mål. Allt blir ju än mer speciellt då, avslutar Lindholm.

img_5548

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar