Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Lugn Rehn inför finalen: ”Kliver alltid ut sist från omklädningsrummet innan uppvärmning”

Lugnet själv i Faluns mål Johan Rehn ser fram emot målvaktskampen mot Viktor Klintsten.

Giganternas kamp, den ultimata finalen och tidernas bästa match. Årets final mellan Storvreta och Falun har många benämningar. En final som även innefattar en målvaktskamp mellan Sveriges två landslagsmålvakten Viktor Klintsten i Storvreta och Johan Rehn i Falun.

— Det kommer det garanterat bli. Det är två bra målvakten och det som kommer avgöra är vem som har bäst form och får bäst flyt att stämma. Den som får det kommer hjälpa laget till en vinst, säger Rehn.

Med det i åtanke, hur känns din form? 

— Jag tycker att jag har bra form. Jag hade ju en dipp i semifinalserien mot Linköping där jag var dålig men efter det har jag höjt mig rejält. Jag hittade rätt ganska snabbt därefter och avslutningen har känts bra.

Det spelas bara en final, ett avgörande och för en dag kommer allt fokus vara riktade mot Globen. Något som gör finalen än mer speciell.

— Visst blir det speciellt för oss målvakten nu när det är en match och ökat fokus på vår insats. Varje misstag eller räddning sätts i fokus på ett helt annat sätt än vanligtvis. Det gäller att vara på tå. Ett misstag drabbar hela laget och visst finns det en extra press på en. Men jag själv känner mig ganska lugn inför matchen imorgon. Jag har ett lugn inom mig.

Hur ser uppladdningen ut? 

— Jag laddar upp som vanligt. Följer rutinerna jag brukar ha och det som möjligtvis sticker ut är att jag kliver alltid ut sist från omklädningsrummet innan uppvärmning. Det är väl enda tydliga rutin som jag har.

Rutin har Johan Rehn som i förra årets final gjorde en kanonmatch och var till stor del skillnaden mellan guld och silver för Falun. Den här gången är det ett mer rutinerat och välmeriterat motstånd på andra sidan.

— Storvreta har väldigt bra skyttar och bra forwards. Det gäller att vårt försvarsspel är på hugget. För min del ser jag gärna att vi imorgon tar de där extra täcken. Det underlättar väldigt mycket. Vi har ju såklart snackat ihop oss men det är inget speciellt för att det är final. Gör vi det vi ska så är det bra för min del och då vinner vi matchen, säger Rehn.

TV: Klintsten ska vinna målvaktskampen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar