Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Sagoslut för Forsman: ”Att det är Fredde som gör målet gör ju avslutet helt otroligt”

Det blev ett vackert sagoslut för tränare Stefan Forsman som nu lämnar Storvreta.

Storvretas huvudtränare Stefan Forsman som var med och grundade klubben en gång i tiden lämnar som bekant uppdraget som huvudtränare efter den här säsongen. Han lämnar med att vara med och leda klubben till sitt femte SM-guld och ett perfekt slut.

— Ja vilket slut det blev på det här. Jag har inte hunnit tänka på att det är avslutet för mig men det är ju avslutet på det lagbygget som jag, Hannes (Öhman assisterande tränare) och Kim (tidigare sportchef Kim Knudsen) har byggt ihop. Att avsluta så här är helt fantastiskt, säger Forsman.

Och vilken final det blev för Storvreta. Laget tog ledningen tidigt med två mål. En ledning som hämtades upp innan Storvreta återigen tog ledningen. Till slut blev den en seger med 6-2.

— Det här är den bästa finalen vi någonsin har spelat. Vi kommer ut starka, Falun tar över en stund men sedan så reser vi oss igen och gör det vi kan bäst. En fantastiskt match och vilket arrangemang sen. Det var helt otroligt att stå där på inneplan och ha turen att kunna njuta de sista minuterna. Det är en känsla jag kommer bära med mig hela livet.

Foto: Per Wiklund

Foto: Per Wiklund

Det är mycket känslor för Stefan Forsman. Den här säsongen har inte varit smärtfri för Storvreta då sportchef Kim Knudsen som varit med och byggt laget fick lämna. Dessutom har Forsman överklagat klubbens årsmöte utan framgång. På planen och finalen kunde det dock inte bli ett bättre slut. Det avgörande 3-2 målet sattes av den egna produkten Fredrik Lindholm.

— Det är ju det som gör det hela än mer häftigt. Fredrik Lindholm som har kämpat så hårt under så många år. Han har länge varit utanför laget och haft en liten roll. Men i år har han tagit kliv och att det är han som petar in det som blir avgörandet. Ja vad ska man säga. Jag är så glad för Fredriks skull och det blir ett perfekt slut på det här. Ett sagoslut.

Klubbens femte guld, numera störst i historien tillsammans med Lockerud Mariestad blir Forsmans slutord i Storvreta.

— Ordet häftigt har aldrig passat så bra som nu. Idag ska jag vara duktig på att njuta. Man får aldrig tillbaka den här tiden och det vi har gjort. Det är helt otroligt egentligen, och med det här slutet, avsluter Forsman med en leende.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar