Foto: IBF Falun
#ibsilly

Eric Björk tillbaka i Falun

Falun förstärker på backsidan och skrivet kontrakt Eric Björk som vänder tillbaka till Falun.

Efter att Falun förlorade SM-finalen har klubben börjat rusta truppen för nästa säsong. Först gjorde Falun klart med Karlstads Adam Colling. Nu har finalisterna gjort klart med backen Eric Björk.

— Det känns fantastiskt roligt att få komma hem igen och när chansen dök upp så blev valet vart jag skulle spela ganska enkelt tillslut. Jag vill fortsätta utvecklas som spelare och vinna titlar med laget och då finns det inget bättre ställe att vara på än i Falun, säger Björk i ett pressmeddelande.

Eric Björk lämnade Falun 2013 för spel i Schweiz. När Björk till säsongen 2015/16 valde att komma tillbaka till Sverige blev det för spel i Linköping där han spelat de senaste tre åren. Den gångna säsongen gjorde Björk 11 mål och 11 assist i grundserien. I slutspelet där Linköping åkte ut mot just Falun i semifinal gjorde Björk 5 mål och 4 assist på 10 matcher. Nu är Björk tillbaka i Falun.

— Vi är naturligtvis väldigt nöjda över att Eric är hemma i Falun igen efter sin utflykt de senaste åren. Eric vill tillbaka för att vinna guld igen och vi tror att Eric med sin rutin och sitt offensiva backspel kommer betyda mycket för oss under de kommande säsongerna, säger Filip Nordkvist från Faluns sportgrupp. 

Samtidigt står det klart att det är tveksamt ifall Faluns back Thomas Holmgren fortsätter i föreningen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar