#ibsilly

Warberg flyttar upp forward

Warberg flyttar upp Axel Körberg från klubbens division 1 lag.

Warberg fortsätter att färdigställa truppen till andra året i Allsvenskan och den fortsatta jakten på att ta sig tillbaka till SSL. Senaste spelare in i truppen är Axel Körberg som flyttas upp i den allsvenskan truppen från division 1.

— Axel är en jättespännande vänsterforward med egenskaper som skall bli riktigt skoj att se på högre nivå. Han är snabb och har ett ruggigt skott, och med sina 195 cm får vi in ytterligare en forwardstyp i laget som har saknats. Kent och Bagarn behöver finslipa lite detaljer med Axel, och han behöver såklart lite tid för att växa in i det allsvenska tempot, men fysiskt har han alla egenskaper som krävs för att lyckas, säger sportchef Kimmo Eskelinen i ett pressmeddelande.

21-årige Körberg gjorde den gånga säsongen 13 mål och 10 assist på 12 matcher i division 1. Kontraktet är skrivet på 2 år.

— Jag tycker att det ska bli sjukt roligt att få spela i Allsvenskan. Det är självklart stor skillnad på tempot och det fysiska spelet om man jämför med division 1 och såklart kommer det ta lite tid att komma in i det. Men jag tror ändå att jag kommer att komma in i det relativt snabbt och förhoppningsvis hjälpa laget tillbaka till SSL. säger Körberg. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar