Foto: Calle Ström
#ibsilly

KLART: Landslagsforwarden stannar hos mästarna

Glädjande besked för mästarna IKSU när landslagsforwarden Sofia Joelsson bestämt sig för att stanna i klubben.

En av världens målfarligaste forwards och matchvinnaren Sofia Joelsson var för några veckor sedan på Gotland för att träffa Endre IF. Nu har Joelsson som blev stor guldhjälte med sina två mål i finalen bestämt sig för att stanna i IKSU. Det nya kontakter är skrivet på två år.

— Jag valde att stanna i IKSU för att det är den klubb med bäst förutsättningar, säger Joelsson i ett pressmeddelande.

Med 54 poäng i grundserien och 12 poäng i slutspelet var Sofia Joelsson högst bidragande till IKSU innebandys andra raka SM-guld.

— Mina tre säsonger i IKSU har varit väldigt bra jag och har utvecklats mycket som spelare. Det har varit riktigt roliga år med väldigt härliga lagkamrater. Främst har jag fått en högre lägstanivå och utvecklat mitt målskytte.

Klubbchef Jocke Sjöström är väldigt nöjd med Joelssons förlängning.

— Det känns givetvis extremt bra att hon väljer att stanna i IKSU trots anbud från flertalet toppklubbar och Endre IF. Hon är redan en utav världens absolut bästa målskyttar men nu har hon bestämt sig för att bredda sig som spelare och de bästa förutsättningarna till det finns i IKSU som klubb och Umeå som idrottsstad. Med denna förlängning har vi ytterligare en viktig pusselbit på plats i lagbygget som ska försvara SM-guldet och Champions Cup-guldet.

För Nybro-tjejen Joelsson och IKSU väntar nu jakten på det tredje raka guldet. Med sex SM-guldmedaljer är klubben den mest framgångsrika någonsin på damsidan

— Nästa säsong tror jag kommer bli riktigt bra. Vi får in några unga spelare som vill utvecklas och vinna i kombination med de duktiga som är kvar. Tillsammans tror jag det gör att vi kommer att gå långt och jag tror på ett nytt SM-guld, avslutar Joelsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar