Foto: Endre iF
#ibsilly

”Jag kommer att få möjlighet att leva det innebandyliv jag vill leva”

Terese Ahlqvist klar för Endre.

Endre fortsätter att värva inför den kommande säsongen. Flera nyförvärv har förstärkt laget och nu presenterar Endre ytterligare ett nyförvärv. Det är Terese Ahlqvist som lämnar SSL nedflyttade Telge.

— Efter att ha representerat Telge SIBK i större delar av min innebandykarriär så har jag bestämt mig för att utmana mig själv ytterligare. Även om det var ett tufft beslut att lämna en förening som betyder så mycket för mig så känns ett målmedvetet Endre IF som helt rätt val för mig, säger Ahlqvist i ett pressmeddelande.

I Endre känner Ahlqvist att förutsättningarna för nästa steg i utvecklingen finns.

— Jag kommer att få möjlighet att leva det innebandyliv jag vill leva och engagemanget som finns i föreningen och runt omkring på ön är väldigt tilltalande. Endre IF har en tydlig målbild i vad man vill utvecklas och växa i vilket stämmer överens med hur jag vill utvecklas. Förutsättningarna för att ta nästa steg känns mycket bra och det ska bli roligt att lära känna föreningen och tjejerna i laget.

Förra säsongen gjorde Ahlqvist 11 mål och 7 assist för Telge i SSL där hon även var lagkapten.

— Terese har varit en ledande spelare och burit kaptensbindeln i Telge och det känns givet att hon ska vara kvar i SSL. Tidigare har hon haft en roll högre upp i planen men kommer som utgångspunkt spela back hos oss. Hon har sin spetskompetens i passningsspel, skott och spelförståelse och kommer som back vara ett hot framåt och bidra till att låsa upp låga försvar. Det ska bli spännande att se Terese på en ny position i en ny omgivning och följa hennes utveckling hos oss de kommande säsongerna, kommentar Jonas Åström, Endres Sportkommitté.

Kontraktet är skrivet till 2020.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar