Foto: IFF
#ibsilly

FC Helsingborg värvar från norska ligan

FC Helsingborg värvar ung norsk supertalang.

FC Helsingborg som i helgen inledde träningsmatcherna inför årets SSL-säsong värvar från Norge. Det är den 18-årige norske supertalangen Fredrik Gjødalstuen som byter från Sarpsborg i norska elitserien till SSL och FC Helsingborg vilket Sarpsborg skriver på sin hemsida.

Trots sin unga ålder har Fredrik Gjødalstuen redan gjort landslagsdebut i det norska a-landslaget där han gjort 1 mål på tre landskamper. Meriter finns även från U19-landslaget där han var med och spelade U19-VM i Växjö. På 10 U19-landskamper har han gjort 7 mål och 3 assist. De mest imponerande siffrorna från Gjødalstuen är från hans spel med Sarpsborg där han gjorde 71 poäng (37+34) i grundserien och 17 poäng (12+5) i slutspelet den gångna säsongen.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar