Foto: JIK
#ibsilly

JIK värvar från Ljungby

Jönköping förstärker trupper med nyförvärv från Ljungby.

Jönköping som går in i sin andra raka säsong i SSL förstärker truppen med en dryg månad kvar till premiären. Nyförvärvet är unga Alma Kilpeläinen, född 1999 som värvad från Ljungby IK.

— Det är klart att vi inte skulle tacka nej till en etablerad landslagsspelare. Det är minst lika spännande att se en lovande spelare blomma ut. Alma är en idrottstalang utöver det vanliga. Parallellt med innebandyn tävlar hon på högsta nivån i friidrott, närmare bestämt mångkamp. Detta garanterar att vi får en vältränad, stark och explosiv spelare, säger Magnus Ander från JIK:s sportgrupp.

Den gångna säsongen producerade Alma 23 poäng på 18 matcher för Ljungby i division. Jönköping lyfter även fram sin syn på Kilpeläinens dubbla sporter med elitsatsning.

— JIKs sportgrupp ser inga problem med att Alma har två idrotter hon satsar på, hon är 19 år och tål den belastningen. Vi tror att så länge hon har roligt med båda sina idrotter så kommer det gå bra och då tänker inte vi försöka styra hennes val av fritidssysselsättning, förr eller senare väljer hon själv, Vi kan bara hoppas på att det blir innebandy. Det vi sett av Alma hittills gör att vi tror hon kommer klara av omställningen från div 1 till SSL bra, säger Ander.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar