Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Oklar fotskada stoppar Falunback

Oklar fotskada håller Johan Fahlström borta från spel.

Falun inledde årets försäsong med att vinna Czech Open i Prag i helgen. I laget saknades dock backen Johan Fahlström som dras med en jobbig skada i foten.

— Det är tråkigt. Jag hade väldigt ont i foten redan under slutspelet och spelade mer eller mindre på vilja, tabletter och salva. Efter vila gick det bättre och jag var med och körde igång men sedan kom smärtan tillbaka och jag har löp- och spelförbud sedan sex veckor tillbaka, säger Fahlström.

Det är dock oklart vad det rör sig om för skada.

— Det är det som är det jobbiga, vi vet inte vad det kan vara. Det skulle kunna vara en stressfaktur i fotleden och i så fall ska det läkas av sig själv efter vila. Men det kan ju också vara något annat. Vi ska göra en magnetröntgen i slutet på månaden nu och efter det vet vi förhoppningsvis vad det är.

Du minns ingen situationen eller liknande där skadan kunde uppstått? 

— Nej det finns ingen tydlig situation, ingen stukning eller smäll utan smärtar har kommit. Efter jag vilat har det känts bra med sedan kommer den tillbaka.

Vad händer nu framåt? 

— Vi inväntar magnetröntgen och under tiden fortsätter jag med det fysiska träningen som går såsom cykel, crosstrainer och styrka. Men innan vi vet vad det är så blir det ingen innebandy.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar