Foto: IBK Göteborg
IBF Göteborg Dam

Ny lagkapten hos nykomlingen Göteborg

Ny lagkapten hos SSL-nykomlingen IBK Göteborg.

Nykomlingen IBK Göteborg gör sig reda för SSL-säsong. Ny lagkapten i laget blir rutinerade Jorunn Göransson med SSL-rutin från Pixbo och landskamper på meritlistan.

— Som fostrad i Björkekärrs IK är IBK Göteborg så nära min moderklubb jag kan komma. Det känns väldigt speciellt att få vara med om denna resa och extra ärofyllt att bära kaptensbindeln. Att vi är ett lag med så många olika goa personligheter som skapar den fantastiska lagkänsla som vi har, gör mig extra stolt. Det är otroligt fint att ha lagets förtroende, säger Jorunn Göransson till Göteborgs hemsida.

Just erfarenheten tror Göransson att hon kommer ha nytta av.

— Innebandymässigt tror jag tror att min erfarenhet från att tidigare ha varit lagkapten på elitnivå kan komma väl till pass under säsongen. Förhoppningsvis kan jag bidra till att varje individ i laget känner sig trygg och bekväm med att ta steget från Allsvenskan till SSL.

På torsdag spelare Göteborg sin första träningsmatch mot Lindome.

— Jag vill se att vi vågar vara det bollförande laget och spelar med pondus. Min förväntning är att det ska synas att sommarträningen har gjort oss gott, vi ska vara tuffa och vinna närkamperna. Vi ska också försöka hålla ett högt bolltempo matchen igenom. Och det ska synas att vi tycker att innebandy är kul.

Tränare Thomas Nielsen beskriver valet av lagkapten.

— Jorunn kommer med sitt lugn på och utanför planen att få alla att driva åt samma mål och visioner. Jorunn har erfarenhet från elit nivå i tidig ålder som kapten och kommer hjälpa oss coacher på ett grymt sätt i vårat arbete, säger tränare Thomas Nielsen.

För nykomlingen Göteborg är det mycket nytt som ska jobbas in inför SSL-premiären.

— Kollar vi innebandy mässigt så bygger vi återigen en liten ny grupp med 5 nyförvärv som ska in i laget. En ny tränare som ska in i truppen. Vi har grymt roliga veckor framför oss där vi måste jobba stenhårt med försvaret då vårat anfall redan är bra men kan bli grymt bättre vilket vi också kommer fokusera på.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar