Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Fokus på försvarssystem när Storvreta vann igen

Ny seger för Storvreta som fokuserar på att sätta flera olika försvarssystem.
Serie: Sibylla Games. Matchstart:
Jönköpings IK
2 - 6
Storvreta IBK

Storvreta fortsätter att vinna i Sibylla Games utan att övertyga spelmässigt. I matchen mot Jönköping gick Storvreta ifrån med en 2-0 ledning efter den första perioden.

— Man märker att det är en försäsongsmatch. Stundtals så spelar vi väldigt bra men stundtals har vi mycket att förbättra i spelet. Jönköping ligger i försvaret och vill kontra på oss. Det är säker bollinnehav 90/10 och vi spelar bara runt utan att utmana så mycket. Därför blir det en jämn match.

Resultatmässigt jämn var det och ledning för Storvreta med 2-1 efter två perioder. I början av tredje lossnade dock målskyttet.

— Ja i tredje får vi in två snabba mål och luften går ut de lite samtidigt som vi kan slappna av.

Till slut vinner Storvreta kontrollerat med 6-2. Spelmässigt finns mycket kvar att få ordning på innan seriestart och det är mycket nytt för spelarna i Storvreta under det nya tränarparet Andreas Harnesk och Kristoffer Widlundh.

— Vi har ju nya tränare och ett nytt spelsystem som vi vill få in. Vi har framförallt fokuserat på defensiven nu i början och inte kommit in så mycket i anfallsspelet än, säger Gustafsson och utvecklar att det är olika system som tränas in

— Det är lite nytt. Oftast har man två varianter men vi har flera olika som vi anpassa efter vad som passar motståndaren bäst. Det gäller att sätta det och välja rätt försvarsspel. När vi kommer in i timingen med det så gör vi det extra svårt för motståndaren eftersom vi kan anpassa oss.

TV: ”Även de gamla rävarna känns mottagliga för förändringarna”

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar