Foto: Per Wiklund
IKSU

Guldduellen fortsätter: ”Det är spets så att det sjunger om det”

Iksu i generationsväxling och flera lag som värvat - då tror Fjellstedt fortsatt på Iksu och Mora i final.

Regerande mästarna Iksu laddar på nytt om för att försvara sitt SM-guld. Likt för ett år sedan är det ett Iksu i förändring då flera rutinerade landslagsspelare slutat såsom målvakten Emelie Frisk, Frida Norström och Iza Rydfjäll samt att forwarden Johanna Hultgren gått till KAIS Mora.

— Det har blivit en generationsväxling senaste åren från första guldet då Eiremo slutade och nu då Iza och Frida. Jag tror inte vi har någon född på 80-talet längre. Samtidigt har vi 16 spelare som vunnit SM-guld så vi har fortsatt ett väldigt bra lag, säger Cornelia Fjellstedt.

Lägg där till ett gäng nyförvärv där Iksu i konkurrens med bland annat KAIS Mora lyckades värva de finska stjärnsystrarna Vera och Oona Kauppi.

— Det är spets så att det sjunger om det. Jag tror det är väldigt viktiga värvningar för oss även om vi redan har otroligt bra spelare i liknande roller som Joelsson (Sofia) och DJ (Amanda Delgado Johansson). Men de här värvningar lyfter oss rejält.

Har ni en lika bra trupp som förra året? 

— Ja min känslan är att truppen är lika bra. Vi kanske var lite starkare på backsidan förra året men jag är övertygad att både Jonna (Stenvall) och Sandra (Svärd) kommer att vara landslagsspelare en dag.

Förutom nya spelare så har Iksu även en ny tränare då Magnus Norrman slutar. Ersättare för Norrman i konstellation med tidigare tränaren Johan Lindgren är Lars Bergström. De båda är profiler inom innebandyn i Umeå.

— Det är väldigt mycket kunskap där Lars vill såklart sätta sin prägel på spelet. Johan är ju den stora taktikern av de två men det innebär inga stora förändringar för oss. Vi kommer fortsatt spela det vinnande spelet vi spelat tidigare.

När tränarna i SSL tippat serien placerar sig Iksu efter KAIS Mora i tabellen. Duellen om guldet lagen emellan lär fortsätta även denna säsong.

— Det har varit vi och Mora däruppe under några år nu och jag tror det kommer fortsätta. Jag tror att både Endre och Täby kan höja sig ytterligare men det krävs lite till för att vara med och slåss om guldet och just nu ser jag oss som de två starka.

Om du jämför er trupp med Moras? 

— Vi har båda starka målvaktsuppsättningar där vi har en trippel. Även försvarssidan är lik med både poängspelare och stora stabila backar. Tittar vi framåt så tycker jag att vi är fortsatt lite vassare. Vi har tre av värdens bästa spelare och därtill Emelie Wibron som kommer leda oss till ett nytt guld. En bra blandning av finess, kreativitet och dödlighet, avslutar Fjellstedt.

LÄS MER: Så här tippar tränarna serien 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar