Foto: Per Wiklund
Endre IF

Roos: ”Det är dags att utmana på allvar”

Nyförvärven lyfter Endre till att utmana toppen på allvar.

Under tisdagens upptaktsträff visades den sammanställda tippning av årets serie i damernas SSL. KAIS Mora tippades i topp följt av regerande mästarna IKSU. På tredje plats tippas Endre som förra säsongen slutade femma och åkte ur i kvartsfinal mot Täby. Ett Endre som nu ska utmana på allvar.

— Det är dags att utmana toppen på allvar. Vi har byggt det här under lång tid och dessutom förstärkt med fem riktigt bra nyförvärv så det vore dumt att säga annat än att vi nu ska utmana, säger Endres Elin Roos som var på plats på upptaktsträffen.

Förhoppningen är även att utmana de tippade topp två-lagen IKSU och KAIS Mora som under flera år varit dominanta. 

— Jag tror vi kan ta det steget nu. Vi har blivit tippade topp fyra tidigare men det känns nu som vi lägger närmare. Vi har fått in spelare med en annan typ av kvalitéer som kan bli viktiga över en hel säsong och i ett slutspel. Det är inte omöjligt med att komma topp två. Känslan är i vilket fall att vi flyttat fram målsättningen ännu längre än tidigare säsonger.

Endre har förstärkt namnkunnigt inför säsongen. Landslagsbacken Stephanie Boberg värvades från Pixbo Wallenstam och utöver henne finns även Ellen Bäckstedt, Milla Nordlund, Maja Liljeroth och Therese Ahlqvist på pluslistan.

— Det är viktiga förstärkningar för oss som går in med mycket rutin och kvalité. Boberg, Bäckstedt och Nordlund är alla poängmakaren och Liljeroth är en målskytt. Lägg där till Therese Ahlqvist som är en väldigt bra spelare som kommer vara jätteviktig för oss. Det är precis den skjutsen vi behöver framåt.

Finskan Milla Nordlund som inte är känd för den svenska publiken har direkt visade kvalité vilket Roos lyfter fram.

— Jag tror inte någon i serien har samma fotarbete som henne. Det är full fart på fötterna och hon är alltid där man ska vara. Det kommer synas hur bra hon är.

Förutom nyförvärven kan vi vänta ett offensivt bättre Endre.

— Vi har satt försvarsspelet under ett par säsonger och är väldigt trygga i det. Det gör att vi kan lägga än mer fokus på det offensiva tillsammans med fler offensiva spelare så jag tror vi kan lyfta oss än mer där, avslutar Roos.

SSL-tränarnas serietips: 

 1. KAIS Mora IF
 2. IKSU
 3. Endre IF
 4. Pixbo Wallenstam IBK
 5. Täby FC IBK
 6. Västerås Rönnby
 7. IBK Dalen
 8. IK Sirius FBC
 9. Malmö FBC
 10. Karlstad IBF
 11. Warberg IC
 12. Jönköpings IK
 13. IBK Göteborg
 14. Örnsköldsvik IBK

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar