Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

”Real Vreta”? – Ja, jag förstår vad du menar

Mästarna Storvreta har förstärkt och går mot nytt SM-guld.

Regerande Svenska mästare, tippade högst i ligan av tränarna, i topp när 1000 simuleringar har genomförts och stjärnspäckade nyförvärv. Smeknamnet ”Real Vreta”för Storvreta har nog aldrig passat bättre. 

— Ja, jag förstår vad du menar. Vi hade ett bra lag förra säsongen som visade sig vara bäst och nu har vi kryddat det lite till. Men jag tror att det behövdes för oss. Lite nytt in i truppen och vid sidan av vilket rör om och skapar nya roller och tävlan i laget, säger lagkapten Mattias Samuelsson.

Bland nyförvärven sticker landslagsbacken Rasmus Sundstedt ut som en stjärnvärvning som vänder hem efter spel i Schweiz. Lägg där till Simon Götz från AIK och Linus Jämtdal från Rosersberg till en redan stjärnspäckad trupp. Kan konkurrensen i truppen bli för tuff? 

— Jag förstår frågan men samtidigt är det något som man får leva med och man ska spela i världens bästa lag. Det är upp till spelaren själv att tackla det och passar det inte kan man söka sig någon annanstans.

Truppen är så stark att rutinerade spelare som under flera år varit viktiga för Storvretas framgångar kan bli placerade på bänken. En situation som ställer krav på lagkapten Samuelsson.

— Man får vara lite spindeln i nätet och så till så att alla mår så bra de kan. Det är viktigt för mig och jag tycker om snubbarna som finns i mitt omklädningsrum. Jag förstår om man blir besviken och arg om man inte får lira men ska man vinna titlar kanske det är det man får betala.

Storvreta har även en ny ledarstab i form av Andreas Harnesk och Kristoffer Widlundh vilket inneburit nya inslag för spelarna i form av nya spelsätt. Allt det nya kommer inte vara på plats till premiären nästa vecka.

— Det är ett långt arbete och det hade varit för lätt om allt sitter från början. Men jag gillar det nya vi jobbar med och jag tycker det är härligt att kunna fortsätta utvecklas. Vi kommer vara bra från början men ännu bättre när allt sätter sig.

Finns det risk för negativ effekt med för mycket nytt?

— Absolut finns risken och till en början kan det nog synas. Men i slutändan kommer det göra oss bättre, det är jag övertygad om. Både ”Koffe” och Harnesk har gjort jättebra intryck på mig så jag är trygg.

Vad kommer det nya innebära spelmässigt?

— Vi har arbetat mycket med spelet med boll där vi vill bli bättre på att spela innebandy, framförallt mot uppställda försvar som vi ofta kommer möta.

När tränarna lämnat in sina tips placerar sig Falun på andra plats. Därefter Linköping som Samuelsson tror kan överraska.

— Linköping kommer bli tuffa i år och de ser spännande ut. Därefter kommer nog Växjö bli bättre än vad många tippar. Men samtidigt är det inget av de andra lagen som kan utmana oss eller Falun i en serie av sju matcher.

LÄS MER: 1000 simuleringar senare – Storvreta vinner GULD

LÄS MER: Så här tippar tränarna SSL Herr 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar