Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Nytt kaptensupplägg i Falun: ”Ärofyllt och jättestort”

Falun redo för ny säsong med nytt lagkaptensupplägg.

Lagom till upptaktsträffen presenterade Faluns tränare Thomas Brottman valet av lagkapten till kommande säsong. Den tidigare lagkapten Rasmus Enström fortsätter och kommer ha en delad roll med Emil Johansson. Ett ärofyllt uppdrag för Johansson.

— Det är såklart kul att få det mer formell. Jag har ju tidigare varit en informell ledare men nu blir det tydligt med en kaptensroll. Ärofyllt och jättestort, säger Johansson.

Hur ser den tänkta fördelningen ut er emellan?

— Rasmus är väld inte den verbala typen utan visar mer med sin insats och driv på planen. Jag pratar lite mer på bänken och under matchen och den fördelningen kommer vi fortsatt ha.

Hur uppkom tanken på dubbla kaptener?

— Det var Brottman som kom med den delen att vi skulle dela på ansvaret. Han var nöjd med hur jag varit kapten när jag fått hoppa in tidigare under säsongen några matchen. Han gillade vad han såg och det blev naturligt för både mig och Rasmus.

Dominansen av Johanssons Falun och Storvreta lär fortsätta även den kommande säsongen. Båda lagen har dessutom kryddat sina trupper ytterligare.

— Det är otroligt starka namn som Storvreta fått in men jag tycker även vi har fått in bra namn om man ser till trupperna. De kanske har lite bredare trupp i backuppsättningen. Utöver det tycker jag att vi är ganska lika. Samtidigt har vi flera spelare som tar ytterligare kliv framåt såsom Simon Berg som kommer ta nya kliv den här säsongen.

Kan det var en fördel för er att Storvreta bytt ledarstab?

— Absolut kan det vara en fördel. Det är en trygghet att ha en stomme och trygghet och den biten. Men det går också att vänta på det så att de får en boost av nya röster och nya ansikten. Men för egen del så är det skönt med tryggheten.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar