Foto: Per Wiklund
Örebro Kings

SSL-guide: IBF Örebro

IBF Örebro - Spelartrupp, nyförvärv, förluster och kommentarer.

Andra säsongen i SSL för Örebro som haft en tuff försäsong resultatmässigt. Bland spelartappen sticker framförallt landslagscenterna Simon Palmén och rutinerade Joel Kanebjörk ut som tunga spelartapp. En sen värvning av Adam Lundgren på lån från Gävle räddar upp silly season något i ett annars ungt Örebro. Inleder mot nykomlingen Lindås på hemmaplan och i match två ställs Örebro mot Sirius. Två viktiga matcher för Örebro. 

Förra årets resultat

12:a i serien och missade slutspel

Kommentar från ibnytt.ses redaktör Jonathan Rudman: 

— Många frågetecken för Örebro inför årets säsong. Hur stort blir tappet av Simon Palmén och är tränaren Jonas Eriksson en nödlösning? Klart är i vilket fall att Örebro även den här säsongen kommer få inrikta sig på att hålla sig kvar och enligt kommer det inte att räcka. Visserligen kommer Jirebeck att ta stort ansvar och leverera poäng men jämfört med de andra förväntade bottenlagen så är truppen för tunn och ung på kvalité.

Nyförvärv

Harman Haurami, tränare (Linköping), Marcus Pontusson, back/forward (Skoghall), Fredrik Andersson, back (RIG Umeå), Jens Ohlin, forward (Bollnäs), Ludvig Björkman, center (Tullinge), Viktor Norden, forward (Örebro Ungdom), Isac Hjelm, back (Örebro Ungdom), Anton Jerlström, back (Örebro Ungdom), Hampus Ardland, back (Örebro Ungdom), Filip Matz, målvakt (Örebro Ungdom)

Förluster

Jens Arvidsson, målvakt (slutar), Jesper Karlsson, back (Lillån), David Palm, back (Kumla), Anton Karlsson, back (slutar), Gustav Klang, back (Lillån), Olle Åhman, back (Kumla), Joel Kanebjörk, back/center (Uster, Schweiz), Simon Palmén, center (Linköping), Jonatan Strömberg, center (Surahammar), Daniel Hellqvist, forward (Lillån)

Kommentar tränare Jonas Eriksson: 

– Ett ungt lag. Vi har tappat några meriterade spelare och framförallt en i Simon Palmén, vilket förhoppningsvis gör att andra kliver fram och tar ansvar. Sen har vi våra ungtuppar som kommer underifrån och som förhoppningsvis kommer växa in i SSL-kostymen. Vad gäller våra nyförvärv kan man rent generellt säga att de är intressanta, säger Eriksson.

Tränarens tabell: 

1. Linköping IBK
2. IBF Falun
3. Storvreta IBK
4. Mullsjö AIS
5. Växjö IBK
6. Pixbo Wallenstam IBK
7. IBK Dalen
8. IBF Örebro
9. FBC Kalmarsund
10. Jönköpings IK
11. Höllvikens IBF
12. FC Helsingborg
13. Lindås Rasta IBK
14. IK Sirius IBK

LÄS MER: Jirebeck: ”Hungriga på att visa motsatsen mot vad alla tror” 

Spelartrupp

Nr Förnamn Efternamn Positiion L/R Födelseår
30 Tim Lennartsson MV 1998
33 Filip Matz MV 2000
34 Adrian Kodelja MV 1996
2 Fredrik Andersson B L 1999
6 Jim Genberg B L 1990
8 Marcus Pontusson B R 1994
10 Isac Hjelm B L 2001
19 Anton Jerlström B L 2001
22 Hampus Ardland Looström B R 2001
28 Rasmus Rudolfsson B R 1994
29 Emil Lundmark B L 1998
9 Suad Sofovic C/F L 1993
13 Nils Kero C/F L 2001
81 Ludvig Björkman C/F L 1998
7 Emil Ruud F L 2001
11 Simon Jirebeck F R 1992
18 Jens Ohlin F L 1992
27 Markus Lindgjerdet F R 1993
59 Alexander Rinefalk F L 1998
66 Viktor Norden F L 1998
88 Jacob Embretzen F R 1999
91 Marcus Ekengren F L 1994
92 Marcus Hjelm F L 1992

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar