Foto: Per Wiklund
Lindås IBK

Powerplay avgjorde derbyt: ”Rörig match på många sätt”

Pixbo Wallenstam effektivast i powerplay i säsongens första Göteborgsderby.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Lindås IBK
4 - 6(2-1, 2-3, 0-2)
Pixbo Wallenstam IBK

Lindås i SSL och första Göteborgsderbyt sedan 2007 när Pixbo Wallenstam då mötte Älvstranden lockade storpublik i Lisebergshallen. Under tisdagskvällen möttes lagen för första gången den här säsongen.

— Det var en ganska rörig match på många sätt. Det var inte jättevälspelat men ändå ganska bra fart på det. Det skapades en hel del chanser åt båda håll och mycket känslor. Säkert en rolig match för publiken, säger Pixbo Wallenstams Jens Milesson.

Derbykaraktär?

— Verkligen, som det ska vara. Jag tycker att det är lite slarvigt spel där de får vända på oss lite för lätt. Det blir lite fram och tillbaka.

Pixbo tog ledningen i den jämna matchen innan Lindås vände till 2-1 efter den första perioden. Efter att Andreas Stefansson kvitterat utökade Lindås ledningen till 4-2 när 19-årige David Siitonen satte säsongens första zorrostraff efter införandet av den nya straffregeln.

TV: Se zorrostraffen här 

Pixbo jobbade sig tillbaka till ställning 4-4 efter två perioder.

— Jag tycker att vi börjar kontrollerat och får 1-0 och sedan bjuder vi in Lindås i matchen. Vi går bort oss lite och de får några mål. Men i andra perioden vänder vi tillbaka i slutet och tar tillbaka initiativet. Viktigt att vi kunde trycka in 4-4 inför sista.

I sista perioden blev lagens prestation i numerära underlägen avgörande.  Först fick Pixbo Wallenstams William Lindh fem minuter för hårt spel. En utvisning som blev mållös.

— Vi lyckas döda den på ett väldigt bra sätt och det var verkligen en nyckelsekvens i matchen. Att vi kan döda den utan att släppa in något och ha det med oss när vi får med oss en femma senare. Där är vi bra och och avgöra.

Med drygt sex minuter kvar av matchen fick Lindås Max Källerteg rött kort och Pixbo fick spela powerplay.

TV: Matchstraff för Max Källerteg 

— Vi har ju bra spelare såklart och vi ska vara duktiga i powerplay. Jag vet inte exakt vad vi har för procent med vi gjorde väl ett par mål även mot Storvreta. Skönt att det klickar så bra i powerplay direkt på säsongen.

Två mål av Pixbo i powerplay och seger med totalt 6-4 i första Göteborgsderbyt. Jens Milesson satte ett hattrick.

— Ja verkligen skönt att få göra några direkt. Det kändes som jag kunde gjort några till idag men såklart alltid skönt att komma igång med målskyttet direkt och att vi vann framförallt. Det kändes välförtjänt, avslutar Milesson.

TV: Se målen från matchen här 

För Lindås del så blev utvisningarna i slutet på matchen kostsamma.

— Det är en tuff match med två lag som river och sliter ordentligt. En tuff kamp och lite tråkigt att det blir sådana situationer som avgör matchen. Det är tufft just nu, sa Lindås tränare Joacim Bernvid till SSLPlay.se efter matchen som inte ville lägga för mycket på domarparet:

— Nja det är klart att i stridens hetta så är man inte jättenöjd att få ett rött kort. Jag tycker spelare böjer ner huvudet och då träffar det olycklig. Men det går fort även för domaren och vi ska göra det bättre i vårat PP tidigare, sa Bernvid.

TV: ”Noga med att visa mig stan och lära mig vad en halvspecial är”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar