Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Tvåsiffrigt igen: ”Ett spännande Dalen”

26 gjorda mål på tre matcher. Dalen som i vissa fall brukar kallas för "tråkiga Dalen" är på väg mot ett nytt smeknamn.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IK Sirius IBK
3 - 10(0-3, 1-6, 2-1)
IBK Dalen

De har i vissa fall kallats ”Tråkiga Dalen” och ”Samma gamla vanliga Dalen”. Efter en premiärknall med 10-6 mot Storvreta, en hemmaseger med 6-5 mot Falun och återigen tvåsiffrigt 10-3 mot Sirius kan Dalen börja jobba in ett nytt beskrivande smeknamn.

— Ett spännande Dalen kan vi sätta. Det är lite svårt att säga hur stor skillnad det är redan men visst spelar vi lite annorlunda. Det är mer aggressivt och vi är många hungriga som vill. Jag trivs inte jättemycket av att bara försvara utan vi vill spela offensiv innebandy, säger Dalens Sebastian Degeryd.

Matchen mot Sirius var Dalens match från start. Förstafemman med skytteligaledaren Alexander Hedlund fortsatte att leverera och gick ifrån till hela ledning med hela 9-1 efter två perioder.

— Jag tycker vi var ganska sega i första perioden men samtidigt gör vi saker rejält när vi väl gör de. I andra tar vi över totalt och där visar vi vad vi kan offensiv. Det brukar ju vara svårt att möta Sirius borta och mer stängda matcher. Men idag var det annorlunda.

Inför matchen lyfte Dalens tränare Jonatan Brolin fram att han trodde det var rightarnas kväll. Sebastian Degeryd tog honom på orden och satte två mål.

— Skönt att hänga några då även om jag precis som laget kunde satt någon mer. Jag insåg att jag knappt skjutit i den första perioden så jag ville höja det och då blev det mål direkt i första bytet.

Är det en tillfällighet med denna målform eller kan vi förvänta oss det här resten av säsongen?

— Vi själva hade nog inte förväntat oss att göra 10 mot Storvreta. Men vi har vår gameplan och det uppstår lägen och vi har ett stort go i laget. Falun var mer en krigarseger men visst fortsätter vi att skapa så här mycket lägen får det gärna bli många mål.

Så nya smeknamnet blir?

— Ett spännande Dalen. Personligen tycker jag att vi har ett spännande lag och många kanske inte har koll på gubbarna i Dalen. Vi har en bra trupp med både bredd och spets och vi är hungriga, summerar Degeryd.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar