Foto: Jonathan Rudman
FBC Kalmarsund

Vändningen – nyförvärvet lämnar direkt

Kalmarsunds nyförvärv David Östergren lämnar direkt.

Så sent som i måndags presenterade FBC Kalmarsund det rutinerade nyförvärvet David Östergren som ny spelare från Jönköping. Ett Jönköping som Östergren brutit sitt personliga avtal med efter klubbens ekonomiska problem. Sedan dess har Kalmarsund varit i kontakt med spelare och när värvningen blev officiell kommenterade Kalmarsund.

— Vi har haft tuffa förhandlingar med Jönköping innan vi till slut, i god ton, kom överens om villkoren för en övergång, sa Kalmarsunds klubbchef Per Viberg då i ett pressmeddelande och lyfte fram stoltheten i att ha värvat Östergren:

— Vi är oerhört stolta att en David väljer att fortsätta sin karriär i FBC Kalmarsund och att han tror på den satsning vi gör för att på lång sikt etablera oss i Svenska Superligan säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund.

Bara två dagar senare meddelar klubben nu att Östergren inte kommer att spela i Kalmarsund. Orsaken anges vara arbetsrelaterade.

— Uppkommen situation är olycklig och tyvärr inget som vi kan påverka säger Per Viberg, klubbchef i FBC Kalmarsund i ett pressmeddelande.

Östergren var klubbens femte nyförvärv sen avancemanget till Svenska Superligan och ytterligare en spelare med rutin från spel i SSL. David Östergren född 1987 har den senaste säsongen har spelat i Jönköping IK. Innan dess spelade han sex säsonger i Växjö vilka Kalmarsund möter ikväll.

LÄS MER: Klubbchefen: ”Inte skrivit på något avtal med Jönköping”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar