Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Efter skadan – Samuelsson redo för spel

Faluns stjärnvärvning redo för spel efter ljumskskadan.

Faluns stjärnvärvning Johan Samuelssons comeback i Svenska Superligan efter åren i Schweiz var planerad att bli i hemmapremiären mot Sirius. En ljumskskada på landslagslägret gjorde dock att Samuelsson inte kunnat spela i varken första matchen mot Sirius eller bortamatchen mot Dalen. När Falun på söndag möter Örebro är stjärnnyförvärvet redo för spel.

— Planen att spela på söndag ligger kvar. Jag är redo för spel och har klivit på lite mer på träningarna och det har känts bra. De är alltid lite lurigt i början efter en skada men känslan är god och jag är inställd på att spela. Sedan får vi se lite hur Brottman och Hedlund (tränare i Falun) lägger upp planen. Det är ju match söndag, onsdag och lördag så vi får se om det blir 60 minuter i alla matcher eller hur vi lägger upp det, säger Samuelsson.

Att Samuelsson är redo för spel innebär att han nu är tillbaka i SSL efter åren i Schweiz.

— Det ska bli jättekul att spela i Superligan igen. Jag har haft lite innebandyabstinens sedan skadan. Senast så åkte jag med laget i bussen upp till Umeå för att få känna på matchuppvärmningen och få känna på det. Jag är supertaggad på att nu få spela matcher.

För Faluns del kommer mycket av inledningen av säsongen handla om att jobba in nya spelsystem. Framförallt har det inledningsvis pratats mycket om förändringar för att utveckla spelet. Något Samuelsson välkomnar.

— Det känns som att flera lag i många år pratat om att de vill förändra och börjat säsongerna med den tanken. Sedan har man åkt på en smäll i någon match och gått tillbaka till det gamla. Men nu är känslan att flera lag tar tiden att försöka utveckla spelet i Superligan. Det är kul och så är det för oss också. Alla bitar faller nog inte på plats nu i början och vi får se hur det ser ut i februari.

Vad tycker du om förändringarna ni försöker jobba in? 

— Jag trivs bra i det. Det är ju nytt för mig också och det är alltid utvecklande med nya saker så att man inte spelar som en robot i ett spel man alltid spelet. Snackar vi siffror så liknar väl vårt spel ibland i en 1-2-2 men utgångspunkt i 2-1-2. Egentligen handlar det mer om aggressivitet och att nya delar för att bryta boll i ett snabbare spel. Det blev tydligt mot Dalen att vi inte hade någon aggressivitet och då blir det jobbigt för oss.

Vilken formation Samuelsson går in i återstår att se. Till en början var tanken att han skulle spela tillsammans med Alexander Galante Carlström och Omar Aldeeb. Men på träningarna har det även blivit speltid med Adam Colling och Rasmus Enström.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar