Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

Från kulspruta till matchvinnare: ”Det är väldig speciellt”

Cajsa Elms inledning på säsongen är verkligen speciell med stora kontraster från värnplikt till matchvinnare.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Jönköpings IK
6 - 4(0-0, 3-2, 3-2)
Västerås Rönnby IBK

Jönköpingsspelaren Cajsa Elms höst är speciell på flera sätt. Samtidigt som hon gör värnplikt i Göteborg fortsätter hon spela i Superligan med sitt Jönköping i en kombination som har sina utmaningar.

— Det är väldig speciellt. Jag tränar ingenting med Jönköping utan spelar bara matcher och det är ju inte optimalt. Allt det som laget går igenom i veckorna måste jag ta in både teoretiskt och praktiskt direkt på match. Det har sina utmaningar men man gör så gott man kan, säger Elm.

Lösningen har blivit att Elm tränare innebandy med Lindås Rasta IBK och åker hem varje helg för att spela match. Ett upplägg som kommer fortsätta till den 16:e november då Elm muckar.

— Jag är tacksam för att det gick att lösa så här. Jag vill ju spela innebandy och jag är glad att laget har tagit emot upplägget på ett så bra sätt.

I värnplikten håller Cajsa Elm på att bli bevakningssoldat och kontrasten mellan det och innebandyn är stor. Mycket tid spenderas i skogen och i förra veckan var det utbildning för att lära sig skjuta med kulspruta.

— Det var verkligen speciellt att komma tillbaka från det och spela innebandy. Det är ju en stor skillnad men jag känner att jag börja komma in i det. Varje söndag lämna för att åka till Göteborg och in i det militära det handlar om att ta order och att ledas. I innebandyn är det ju istället kreativitet och fart som gäller.

I matchen mot Västerås Rönnby klev Elm fram när det behövdes som mest genom att göra matchvinnande 5-4 målet. Ett mål som firades med att med klubban just skjuta kulspruta.

— Jag tycker vi gör en väldigt bra match. Vi börjar stabilt och har 2-0 innan de får två billiga mål. Vi hamnar också i underläge men det är väldigt starkt att vi reser och vi har en bra stämning i laget. Hade det varit förra säsongen hade vi nog fallit ihop där.

Elm fastställde även slutresultatet 6-4 och får ta med sig en stark seger mot ett Rönnby som värvat bra och tippas bra mycket högre upp i tabellen än Jönköping.

— Det här ger oss ännu mer självförtroende och ett kvitto på att det vi gör är rätt. Det är stabilt av oss och vi släpper inte in i så många mål. Känslan är att försvarsspelet sitter bra och att vinna på ett på förhand så bra lag är ett kvitto vi tar med oss.

Imorgon söndag väntar ny resa tillbaka till Göteborg och in i värnplikt igen för Elm som kunde konstatera att hon gick från kulspruta till matchvinnare.

— Det är riktigt kul att komma hem och spela och jag är så tacksamt att det funkar. Innebandy är ju väldigt kul

 

 

TV: Se målen från matchen här 

Resultat övriga matcher: 

Malmö-Örnsköldsvik. 9-4

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar