Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

Ny roll för Drews – hattrick när Sirius tog säsongens första seger

Hattrick av Jakob Drews när Sirius tog säsongens första seger.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
IK Sirius IBK
8 - 5(2-1, 3-1, 3-2)
Pixbo Wallenstam IBK

Efter tre inledande förluster för ett nytt och ungt Sirius togs ikväll säsongens första seger när Pixbo Wallenstam besegrades på hemmaplan med 8-5. Stor segerorganisatör  blev Jakob Drews med ett hattrick.

— Vi sa innan att det viktigaste idag var att göra en bra match och sedan se hur resultatet blev. Men det viktigaste var göra en bra insats efter inledningen i de andra matcher. Att sedan vinna över Pixbo är otroligt starkt och visar att vi kan slå ett förväntat topplag, säger Drews.

En stor förändring jämfört med tidigare matcher var Sirius försvarsspel.

— Vi hade gjort om en del idag för att skapa större trygghet. Bland annat i försvarsspelet där vi gick tillbaka utan att vi skulle bli för passiva. Många har känt sig vilsna tidigare men med den här tryggheten fick ju även fart på handlederna.

Inför den här säsongen tappade Sirius flera rutinerade spelare vilket innebär att 27-årige Jakob Drews är en av de äldre i laget. Instället har klubben värvat in flera unga spännande spelare vilket innebär en spelaromsättning som skapat en ny roll för Drews.

— Det blir en ny roll i år när jag är en av de mer rutinerade. Vi är ju ett väldigt ungt lag och jag har ju varit med ett tag.

Innebär nya rollen ett ökad ansvar för att producera poäng? 

— Det är något jag alltid velat och gjort och det blir naturligt för mig. Men absolut så ligger det mer ansvar på mig och jag gillar det. Förhoppningsvis kan den här målformen hålla i sig även om det brukar går i vågor.

Förutom Drews gjorde även Joakim Olsson hattrick i en match där framförallt alltså ordning och reda i försvarsspelet var nyckeln till seger.

— Vi har snackat mycket om skotttäck och förutom tryggheten idag så tror jag att vi har en väldigt bra procent när vi räknar skotttäck. För oss är det väldigt viktigt för att kunna vinna matcher, säger Drews.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar