Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund

Nya mål från Kalmarsunds förstafemma: ”De har ju levererat i tre år”

Nya mål från Kalmarsunds förstafemma i segern över Linköping.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Linköping IBK
4 - 5(1-1, 3-2, 0-2)
FBC Klamarsund

Nykomlingen Kalmarsund fortsätter att imponera i säsongsinledningen. Mot Linköping lyckades Kalmarsund hålla jämnt resultat i två perioder och inom loppet av två minuter i den tredje perioden kvitterade först Marcus Johansson till 4-4 och kort därefter satte Kevin Björkström segermålet.

— Det var bra idag av killarna. Jag vet inte riktigt hur jag ska summera. Matchen gick väldigt fort och det var en stabilt genomförd match av oss utan att det var någon jättematch. Det var inte så många målchanser och båda lagen var noggranna med att vårda bollen, säger Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg.

Kalmarsund som mött Linköping två gånger på försäsongen och i flera träningsmatcher de senaste säsongerna visade återigen att de kan stå emot och vinna mot tippade topplag.

— Jag tycker egentligen att någonstans så vinner vi inga matcher utan ett bra försvarsspel. De gjorde väl ett mål i powerplay men annars gör vi det bra i försvaret. Alla spelare börjar hitta in i sina roller och göra det bra samtidigt som de följer vad vi pratat om. En stabil och bra genomförd match av oss.

Efter fem matcher har nykomlingen 8 poäng med vinster över både Mullsjö och Linköping som är lag som tippats kunna utmana Falun och Storvreta i toppen.

— Vi svävar ju inte iväg nu och vet om att vi måste höja lägstanivån. Vi är fortsatt ödmjuka och det handlar om att hålla sig kvar. Men givetvis stärkt man av en sådan här seger och ser vi på de fem inledande matcherna så är jag nöjd med antalet poäng. Det var ett gränsfall inför den matchen men efter den här är jag nöjd. Vi har inlett SSL bra.

En stor del i Kalmarsunds imponerande säsongsinledning har lagets förstafemma med Kim Nilsson i spetsen. Förstafemman låg bakom samtliga fem mål i segern över Linköping.

— De har ju levererat i tre år nu. Det märks att de känner varandra väldigt bra och jag tycker även att Kevin Björkström har anpassat sig väldigt bra i den femman som back. Han får ut sina egenskaper väldigt bra där och det blev mål idag igen. Ett skott dessutom.

En trygghet för dig som tränare att de levererar mål direkt i SSL? 

— Någonstans tycker jag ändå att toppen av Allsvenskan är en riktigt bra serie. Men det är klart att Mullsjö och Växjö med sitt spelsätt har varit annat försvarsspel. Där är en stor skillnad. Att den här femman kan fortsätta leverera i SSL är bra såklart och det var väl som vi trodde. Men skönt såklart att få det direkt i säsongsinledningen.

TV: Se målen från matchen här

TV: Se Kim Nilsson 1-1 mål i krysset här: ”Ett mästerligt avslut”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar