Foto: Per Wiklund
Lindås IBK

Olofsson fick chansen från start: ”Jag är stolt över insatsen”

19-årige målvakten Simon Olofsson fick chansen från start.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Lindås Rasta IBK
1 - 7(0-3, 0-1, 1-3)
Storvreta IBK

Till den här säsongen utökade Storvreta sin målvaktsuppsättning genom att på dubbellicens värva Simon Olofsson från Rasbo. När Storvreta mötte förlorade mot Dalen fick Olofsson sina första minuter i SSL och i matchen mot Lindås var det dags för den riktiga debuten från start då Andreas Harnesk valde att ersätta landslagsmålvakten med Olofsson.

— Känslan inför var att det skulle bli tufft men också extremt kul. Jag fick samtalet från Harnesk igår att jag skulle stå och jag var jävligt lugn. Jag hade en bra känsla direkt och så chillade jag lite på bussen på vägen hit för att hitta den där känslan man vill ha, säger Olofsson.

19-årige Olofssons debut från start var imponerande. Han visade upp ett stabilt målvaktsspel och höll nollan i två perioder när Storvreta gick ifrån till en 4-0 ledning.

— Stabilt. Mitt mål var att inte släppa något enkelt och det gjorde jag inte heller. Jag ville känna mig stolt över min insats efter matchen och det gör jag. Jag är stolt över insatsen idag.

I början av den tredje perioden fick han släppa enda bollen bakom i matchen då Patrik Malmström gjorde 1-4.

— Lite surt är det alltid att släppa in mål men samtidigt är det klart att det händer. Man gör det bästa man kan av det och idag fick jag god hjälp av försvaret.

Målet var det enda insläppta för Olofsson som såg sina utespelare framför sig göra sju mål till en stabil 7-1 seger.

— Vi hade ett superstabilt försvar idag och de kommer inte till någonting alls. Vi täppte till helt och hållet och jag tror vi täckte fler skott än vi gjort på resten av säsongen. Det blir ju en trygghet till seger.

Vad tror du det här kan innebära för resterande del av säsongen? 

— Det vet jag inte riktigt. Vi får ser vad som händer framåt men jag är nöjd med min insats. Jag hoppas ju såklart att det blir mer speltid under säsongen. För självförtroendet var ju en sådan här match guld att få. Nu får jag ta varje chans som kommer och fortsätta jobba på träningar för att utvecklas.

TV: Se målen från matchen där 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar